Rác chce byť ťahúňom Olomouca, motiváciou je aj reprezentácia

NETKY.SK • 3 Február 2016, 15:44 • 2 min
Rác chce byť ťahúňom Olomouca, motiváciou je aj reprezentácia

OLOMOUC - Takmer ročnú pauzu pre problémy so srdcom má za sebou slovenský hokejový útočník Roman Rác. Dvadsaťpäťročný krídelník, ktorý sa v minulej sezóne dostal aj do reprezentácie, nútene pauzoval od februára 2015, dlhé mesiace si liečil zápal srdcového svalu.

slovakia

left justify in out

"Asi som prechodil nejakú chorobu a sadlo si to na srdce. Počas prestávky sa človek nevyhne ani myšlienkam o tom, že s hokejom je koniec. Musel som sa s tým vyrovnať. S minimálnou záťažou som mohol začal po pol roku, naplno trénujem asi dva mesiace," povedal pre český denník Sport rodák z Dubnice nad Váhom, ktorý od sedemnástich rokov pôsobí v Olomouci. "Lekári dlhodobo moje srdce pozorujú a verím, že už neexistuje žiadne riziko," doplnil.


Roman Rác v minulej sezóne stihol odohrať v českej extralige 43 zápasov, v ktorých strelil desať gólov a na ďalších dvadsať prihral. "Hokej mi veľmi chýba. Je to pre mňa ťažké, ale snažím sa myslieť pozitívne. Je to pre mňa zatiaľ najťažšie obdobie, ale myslím si, že som psychicky čím ďalej silnejší. Dôležité je to zvládnuť v hlave. Musím byť trpezlivý,“ hovoril v júli 2015 odchovanec trenčianskeho hokeja.


V aktuálnom ročníku už odohral za HC Olomouc tri stretnutia bez bodového zisku. "Keď sa chcem vrátiť do formy, v ktorej som bol v minulej sezóne, je pre mňa najlepšie čo najviac hrať. Chce to čas," poznamenal Roman Rác a na margo možného návratu so slovenskej reprezentácie doplnil: "Musím byť zase líder. Neuspokojím sa so štvrtým útokom a desiatimi minútami na ľade. Chcem zase strieľať góly, byť ťahúňom Olomouca a možno sa dostať aj do reprezentácie. Raz sa mi to podarilo a to je pre mňa obrovská motivácia. Túžim sa tam prebojovať opäť," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona