Rabín, ktorý špehoval nahé ženy, dostal šesť a pol roka väzenia

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 07:23 • 2 min
Rabín, ktorý špehoval nahé ženy, dostal šesť a pol roka väzenia

WASHINGTON - Na šesť a pol roka väzenia odsúdil v noci nadnes súd vo Washingtone rabína, ktorého uznal za vinného z tajného nakrúcania v ženskej prezliekarni v židovskom rituálnom kúpeli vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

Prokurátor v procese žiadal pre donedávna prominentného rabína Bernarda Freundela trest vo výške 17 rokov, informovala agentúra AP. Freundel sa vo februári priznal k časti trestných činov, z ktorých bol obvinený. Priznal, že niekoľko rokov tajne pozoroval a skrytou kamerou nahrával ženy, ktoré prichádzali do kúpeľa The National Capital Mikvah. Paradoxom je, že Freundel sa kedysi výrazne zasadil za postavenie tohto rituálneho kúpeľa vo štvrti Georgetown.

 

Podľa obžaloby rabín v rokoch 2009-14 špehoval a nasnímal skrytou kamerou asi 150 žien, a to pri ich prezliekaní sa, pri používaní toalety a pri vstupovaní a odchode z rituálneho kúpeľa.

 

Rabína zatkli po tom, ako jedna zo žien objavila kameru v rozhlasovom prijímači a pásky odovzdala polícii. Jedna z kaziet obsahovala aj zábery na Freundelovu tvár vo chvíli, keď nastavoval kameru. Rabín Freundel bol popredným členom synagógy Kesher Israel a podieľal sa aj na procese konverzie k judaizmu. Kúpeľ mikve sa používa na rituálnu očistu pre tých, ktorí pristupujú k judaizmu. Kvôli očiste do kúpeľa vstupujú aj ženy na siedmy deň po menštruácii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies