R2 Brothers vyrazia na Michael Jackson & Queen Tour 2015

NETKY.SK • 9 November 2015, 08:08 • 2 min
R2 Brothers vyrazia na Michael Jackson & Queen Tour 2015

BRATISLAVA - Slovenská skupina R2 Brothers vyrazí v decembri na svoju prvú koncertnú šnúru, ktorá dostala názov Michael Jackson & Queen Tour 2015. Súrodenecké duo, ktoré tvoria cimbalista František "Feri" a huslista Alexander "Alex" Reinerovci, predstaví spolu s kapelou a hosťom coververzie hitov, akými sú Thriller, Billie Jean, Smooth Criminal, We Will Rock You, Bohemian Rhapsody či The Show Must Go On. Každá šou by mala trvať približne sto minút.

slovakia

left justify in out

"Keďže sme doteraz hrávali najmä VIP koncerty pre uzavretú spoločnosť a reakcie ľudí boli výborné, chceli sme vyhovieť fanúšikom a usporiadať turné, naše historicky prvé turné. Náš repertoár sa skladá prevažne z hitov Michaela Jacksona a Queen, a preto sme sa rozhodli poňať koncerty ako akúsi poctu týmto interpretom. Predvedieme aj skladby, ktoré pôvodne nahrali Adele, Coldplay, Gipsy Kings, Metallica, Nirvana, Depeche Mode alebo Beyoncé. Turné bude naozaj pestré, dúfame, že ľudí potešíme a budú odchádzať spokojní," prezradil v rozhovore pre agentúru SITA Feri.


Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na hosťujúcu tanečnú formáciu Čarovné ostrohy. "Na turné ponúkneme jedinečné spojenie tradičného slovenského nástroja, ktorým je cimbal spolu s husľami, kapelou, tancom a svetovými hitmi. Chceme takto osloviť aj mladých, ktorí často zabúdajú na cimbal. Počas koncertov s nami teda vystúpi kapela v zložení bicie, gitara, basgitara, klávesy, ďalej ženské sláčikové kvarteto, vokalistky a tiež vynikajúca tanečná skupina Čarovné ostrohy. Čarovné ostrohy sa predvedú v špeciálnych kostýmoch a predstavia aj Jacksonove tanečné kreácie. Cieľom každého koncertu bude dostať ľudí mimo realitu. Spojenie huslí a cimbalu je niečo, čo Michael Jackson nikdy nemal," uviedol Alex.


R2 Brothers sa na hudobnej scéne pohybujú od vlaňajška. Muzikanti v súčasnosti plánujú aj množstvo ďalších projektov. Do repertoáru chcú zaradiť prerábky slovenských piesní či známych filmových skladieb. Okrem toho budú v novembri nakrúcať videoklip k originálnemu spojeniu skladieb Bohemian Rhapsody a Beat It a plánujú tiež vydať singel, pre ktorý si vybrali hit Nothing Else Matters. "Pripravujeme aj album, ktorý bude mať približne 14 skladieb. Dúfam, že bude úspešný a na budúci rok sa s ľuďmi opäť stretneme na turné k albumu. V rámci Michael Jackson & Queen Tour chystáme na jar aj ďalšie koncerty, tentoraz v mestách, v ktorých v decembri nevystúpime. Sme z toho nadšení a veľmi sa tešíme," uzavrel Alex.

Termíny Michael Jackson & Queen Tour 2015:
4. decembra - Považská Bystrica, Kino Mier
8. decembra - Prešov, Kino Scala
9. decembra - Košice, GES Club
10. decembra - Martin, Kino Strojár
19. decembra - Bratislava, Ateliér Babylon
27. decembra - Kežmarok, Mestské kultúrne stredisko

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies