R2 Brothers predstavili modernú verziu Vivaldiho skladby Leto

NETKY.SK • 16 Október 2014, 09:31 • 2 min
R2 Brothers predstavili modernú verziu Vivaldiho skladby Leto

BRATISLAVA - Členovia hudobného dua R2 Brothers zverejnili vlastnú verziu skladby Leto z diela Štyri ročné obdobia, ktoré v roku 1723 skomponoval Antonio Vivaldi.

slovakia

left justify in out

Prerábke dominujú cimbal a husle a celá sa nesie v klasicko-rockovom štýle. Bratia František "Ferie" a Alexander "Alex" Reinerovci ju nahrávali s vlastnou kapelou a orchestrom. "Dielo Štyri ročné obdobia je jednou z najúžasnejších kompozícií, plné energie a bohatého kontrastu. Nahrať Vivaldiho Leto sme sa rozhodli práve pre efektný výraz skladby, napriek tomu, že zahrať tak rýchlu skladbu na cimbale mi dalo naozaj poriadne zabrať. Leto patrí medzi svetovo najznámejšie presto skladby, práve preto túto skladbu nahralo mnoho významných sólistov a orchestrov. Ja osobne som veľmi šťastný, lebo som prvý a vôbec jediný cimbalista, ktorý sa pustil do Vivaldiho Leta zo Štyroch ročných období," uviedol cimbalista František Reiner.

 

"Skladbu sme nahrali v špeciálnom klasicko-rockovom štýle. Skĺbenie týchto dvoch hudobných svetov si vyžiadalo viac úprav a aranžmánov, ale vyplatilo sa. V tomto štýle mienime určite pokračovať, lebo sa nám veľmi páči a cimbalu prekvapivo veľmi pristane. Všetkým hudobníkom, ktorí s nami túto skladbu nahrali, patrí veľká vďaka za fantasticky odvedenú prácu," vyjadril sa huslista Alexander Reiner. 

 

"Naším cieľom je netradičná až unikátna hudobná produkcia, ktorá spája cimbal a husle s hudobnými žánrami ako pop, rock, filmová hudba a už aj rocková klasika. Chceme osloviť všetkých milovníkov dobrej hudby, pretože skladby ktoré interpretujeme pozná celý svet. Máme veľa plánov, zatiaľ môžem prezradiť len toľko, že pripravujeme veľmi zaujímavý album a s ním spojené turné," doplnil František Reiner. 

 

Formácia R2 Brothers vznikla začiatkom tohto roka. Tvoria ju František a Alexander Reinerovci, ktorí sa hre na hudobné nástroje venujú už od piatich rokov. František vyštudoval konzervatórium a je cimbalistom šiestej generácie hudobníckej rodiny. Jeho brat Alexander študoval hru na husliach súkromne. Muzikanti vystupovali donedávna s tradičnou cimbalovou kapelou, s ktorou koncertovali napríklad v Rusku, Anglicku, Švajčiarsku, Rakúsku, Nemecku, Taliansku i Číne. Majú za sebou turné s Pavlom Šporclom, spoločné vystúpenia s Luciou Bílou či Felixom Slováčkom. Repertoár R2 Brothers tvoria známe pop-rockové piesne rôznych zahraničných a domácich interpretov či skladby z filmových soundtrackov. Inšpirujú sa aj klasickou hudbou. V auguste predstavili svoj prvý videoklip ku cover verzii piesne Viva la Vida skupiny Coldplay. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies