Růžička verí, že Sobotka bude do semifinále v poriadku

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 19:27 • 2 min
Růžička verí, že Sobotka bude do semifinále v poriadku

MINSK - Český hokejový útočník Vladimír Sobotka nedohral štvrtkový zápas štvrťfinále majstrovstiev sveta proti USA, keď odišiel do kabín v 27. minúte po tvrdom zákroku amerického kapitána Justina Abdelkadera do oblasti hlavy a krku.

slovakia

left justify in out

Presnejšie informácie o rozsahu jeho zranenia zatiaľ nie sú známe, ale kouč českého národného výberu Vladimír Růžička verí, že center klubu NHL St. Louis Blues bude do sobotňajšieho semifinále v poriadku. "Uvidíme. Krk mal nejaký červený, ale celkom normálne rozprával. Nebol zelený. Tomáš Hertl bol na tom na tomto turnaji horšie a bol zelenší," citoval server iDNES.cz slová českého trénera.

 

Americký útočník Justin Abdelkader po zákroku na Sobotku najprv odišiel na striedačku a rozhodcovia ho vylúčili až na základe záberov z televíznej kocky. Hráč Detroitu Red Wings dostal trest na päť minút plus do konca zápasu, ktorý Česi využili na strelenie dvoch presilovkových gólov. "Bolo to jasných päť minút, neviem čomu sa Američania divili. To bola normálna poprava," reagoval emotívne brankár Salák. 

 

Česi zvíťazili nad Američanmi tesne 4:3 a v semifinále sa predstavia proti úspešnému zo súboja Kanada - Fínsko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona