Růžička: Slováci hrali zozadu, lebo sa nás báli

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 11:39 • 2 min
Růžička: Slováci hrali zozadu, lebo sa nás báli

MINSK - Hoci v závere predviedli víťazný obrat, z dvoch bodov za triumf 3:2 pp nad Slovenskom sa českí hokejisti veľmi neradovali. Tréner ČR Vladimír Růžička mal k výkonu svojich zverencov viacero výhrad.

slovakia

left justify in out

"Už na dopoludňajšom rozkorčuľovaní sa mi zdalo, že sú chalani akýsi nervózni a zápas mi to iba potvrdil," vyslovil sa skúsený kouč po zápase v mixzóne. Jeho tím v prvých ôsmich minútach prestrieľal súpera 10:0. "Síce náš výkon vyzeral opticky dobre, ale Slovákom sme nechávali príliš veľa voľného priestoru a často unikali v dvojici či trojici sami na nášho brankára. Jednoducho sme sa zbláznili a chceli iba útočiť. Obrancovia nezmyselne podporovali útok a zbytočne riskovali," kritizoval 50-ročný Růžička.
      

Svojim hráčom nemôže uprieť bojovnosť, ale ich hra bola rozpačitá. "Chlapci si mysleli, že nasúkajú súperovi pár gólov a že to všetko pôjde samo. Slováci ale náhodným gólom na 1:1 ožili, my sme hrali ďalej ten svoj hokej a samozrejme inkasovali aj po druhý raz." Nebyť Alexandra Saláka, ktorý za stavu 1:2 zneškodnil bekhendový blafák Martina Réwaya, mohli Česi prehrať. "To bol rozhodujúci moment zápasu. Saša chytil stopercentnú šancu," pochválil Růžička svojho brankára.
      

Podľa českého kormidelníka sa súper veľmi nehrnul smerom dopredu. "Slováci hrali celý zápas z obrany a čakali na brejky. Majú totiž neskutočne rýchlych hráčov. Mal som dojem, akoby sa nás báli a preto sa rozhodli hrať zozadu. K ničomu nás nepúšťali. Navyše boli výborní v hre jeden na jedného a silní v rohoch klziska," priznal.
      

O tom, že Česi predsa len zažijú na 78. majstrovstvách sveta víťazný vstup, rozhodol gól Jakuba Klepiša z druhej minúty predĺženia. "Dostal som prihrávku na volej a keby som tvrdil, že som nejako mieril, asi by som klamal. Nechcel som nič vymýšľať, snažil som sa len puk nejako poslať na bránku. Strela mi nevyšla úplne ideálne, puk trochu poskočil, ale môžem byť za to rád. Inak vynikajúceho Jána Laca toto asi trochu prekvapilo," myslí si Klepiš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona