Růžička po údajnom prijatí úplatku čelí trestnému oznámeniu

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 13:16 • 2 min
Růžička po údajnom prijatí úplatku čelí trestnému oznámeniu

PRAHA - Tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička čelí trestnému oznámeniu. Podľa MF Dnes a tn.cz ho podal muž, ktorý chce preveriť tvrdenia podnikateľa Miroslava Palaščáka, že Růžička ako kouč Slavie Praha prijal úplatok vo výške pol milióna korún, aby pomohol v hokejovej kariére jeho syna.

slovakia

left justify in out

Protikorupčná polícia však prevzatie oznámenia nepotvrdila.
     

Růžička poslal svoje vyjadrenie Českému zväzu ľadového hokeja (ČSLH), ten obvinenia nechce bližšie komentovať. "Trestné oznámenie môže podať ktokoľvek na kohokoľvek, nemusí byť predmetné. ČSLH by sa vyjadril až k prípadným výsledkom vyšetrovania. Všetko ostatné sú číre špekulácie," povedal pre idnes.cz hovorca zväzu Zdeněk Zikmund. 
     

Růžička mal v rokoch 2012 a 2013 prijať dva úplatky v celkovej výške 500.000 korún a následne pomôcť podnikateľovmu synovi urobiť hokejovú kariéru. To sa však nestalo a minulý rok v novembri na spoločnom stretnutí vrátil 51-ročný kormidelník Palaščákovi peniaze. Podnikateľ si však schôdzku nahral skrytou kamerou a zverejnil na internete. "Očakávam, že keď niekomu dám 500-tisíc, tak za to dostane šancu, a on tú šancu nedostal," hovoril na nahrávke otec mladého hráča. "Dali ste to za to, že tu trénoval," oponoval mu Růžička.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies