Růžička odstúpil z funkcie trénera českej reprezentácie

NETKY.SK • 10 Jún 2015, 10:21 • 2 min
Růžička odstúpil z funkcie trénera českej reprezentácie

PRAHA - Vladimír Růžička v utorok skončil vo funkcii trénera českej hokejovej reprezentácie. Ako informoval server iDnes.cz, k tomuto rozhodnutiu dospel pod tlakom kauzy, v ktorej čelí obvineniam rodičov z prijímania peňazí za to, že ich deti budú hrať v Slavii Praha. Skúsený 52-ročný odborník všetko kategoricky odmieta.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na pokračovanie mediálnej kampane, ktorá je namierená a sústavne a účelovo vedená proti mne a začala sa už pred májovým domácim šampionátom, som sa rozhodol odstúpiť z funkcie. Prezidenta Českého zväzu ľadového hokeja som o svojom rozhodnutí už informoval," uviedol vo vyhlásení Vladimír Růžička, ktorý koučoval národný tím teraz od jari 2014.

 

Kým pár týždňov pred májovým svetovým šampionátom čelil kouč obvineniu z prebratia úplatku od podnikateľa Miroslava Palaščáka, teraz proti nemu stoja ďalší rodičia, od ktorých si vraj pýtal financie. Na oplátku mal ich potomkom zariadiť pokračovanie hokejovej kariéry. Růžička neriešil budúcnosť mladých hokejistov iba v Slavii Praha, ale aj v kluboch, na ktoré nemal priamy vplyv - reč bola o Moste, Šumperku či Brne. Na rozdiel od Palaščáka ďalšie osoby nepotvrdili, že súčasnému reprezentačnému koučovi odovzdali peniaze. Iba jeden z rodičov sumu sľúbil, no keď ju neskôr nezohnal, pôsobenie jeho syna v Moste sa skončilo po jednom zápase.

 

Zaujímavosťou je, že kým prvé obvinenie z korupcie Růžičku sa na verejnosti objavili tesne pred domácimi MS, tentoraz informácie zverejnil český Rádiožurnál iba jeden deň pred plánovaným zasadnutím výkonného výboru Českého zväzu ľadového hokeja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies