Růžička má dôveru, obvinenia z korupcie odmieta

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 13:41 • 2 min
Růžička má dôveru, obvinenia z korupcie odmieta

PRAHA - Tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička má napriek posledným obvineniam z možnej korupcie naďalej dôveru Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH).

slovakia

left justify in out

Na internete sa objavilo video, ktoré naznačuje, že otec nemenovaného hokejistu mohol zaplatiť dokopy 500-tisíc českých korún, aby jeho syn hrával za seniorov Slavie Praha. Bývalý dlhoročný tréner a generálny manažér Slavie Praha kategoricky odmieta, že sa obohatil na úkor klubu či konal neštandardne. Situáciu už rieši právnou cestou. Slavia popiera, že by o týchto peniazoch vedela, a príspevok nefiguruje ani v účtoch klubu.

 

Podľa videa, ktoré natočili skrytou kamerou a zavesili na Youtube, zaplatil otec hráča sponzorský príspevok dvakrát po 250-tisíc korún. Jeho potomok však s mužstvom len trénoval a do základnej zostavy sa nepresadil. ČSLH v pondelok vyslovil Růžičkovi dôveru s tým, že jednoznačnou prioritou je úspešné vystúpenie na májových majstrovstvách sveta v Prahe. Až do skončenia šampionátu sa zväz nebude do konca šampionátu k problémy vyjadrovať. 

"S otcom hráča som skutočne prostredníctvom kamaráta Jiřího Moučku aj osobne rokoval o finančnej podpore klubu. Najskôr sa hovorilo o sponzorskom dare vo výške dvakrát 250-tisíc Kč. Tento obnos som počas dvoch rokov prijal. O vývoji rokovania a prijatiu hotovosti som v oboch prípadoch bezodkladne informoval vtedajšieho predsedu predstavenstva klubu, s ktorým som následne konzultovať ďalší postup. Vzhľadom na absenciu právnej dokumentácie však peniaze nemohli byť zaúčtované a dohodli sme sa, že ich uložím do trezoru. Súčinnosť k zaisteniu dokumentácie však otcom nebola dlhšiu dobu poskytnutá, následne peniaze požadoval späť ako pôžičku, o ktorej sa pri rokovaniach rovnako hovorilo. Preto bola celá suma v novembri 2014 bezhotovostnou transakciou vrátená, čím som považoval záležitosť za uzatvorenú. Kategoricky odmietam, že by som sa na úkor klubu obohatil, konal neštandardne či nezákonne," tvrdí v stanovisku Vladimír Růžička. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies