Růžička: Celé majstrovstvá sú v našom podaní ako svadba, pohreb, svadba a zase pohreb

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 11:11 • 2 min
Růžička: Celé majstrovstvá sú v našom podaní ako svadba, pohreb, svadba a zase pohreb

MINSK - Českí hokejisti zdolali Francúzov 5:4 po predĺžení a vo štvrťfinále majstrovstiev sveta v hokeji sa vyhli zatiaľ stopercentným Rusom.

slovakia

left justify in out

Keď v 19. min po góle Laurenta Meuniera prehrávali s Francúzmi 0:3, český tréner Vladimír Růžička nechápal, čo sa deje. Napriek tomu, že jeho zverenci duel otočili, po zápase si neodpustil trpký komentár.

 

"Celé majstrovstvá sú v našom podaní ako svadba, pohreb, svadba a zase pohreb. Stále striedame dobré momenty so zlými. Takto ďalej už nemôžeme hrať," posťažoval sa Růžička pre český Sport. "Stále hráme hokej na náhodu a čakáme, že nám niečo vyjde. Všetci sme pred zápasom s Francúzmi vedeli, že chceme vyhrať a obsadiť v skupine tretie miesto. Napriek tomu sme k zápasu v prvej tretine nepristúpili dobre," dodal impulzívny český tréner. 

 

Českí hokejisti na šampionáte v Minsku zo siedmich zápasov v základnej A-skupine museli ísť až štyri razy do predĺženia. Slovákov aj Francúzov v ňom zdolali, ale so Švédmi a Dánmi padli v nájazdoch. Čím sa to dá vysvetliť? "Keď vidím, ako hráme, tak mi vychádza, že s kýmkoľvek vieme zremizovať a potom zvíťaziť v predĺžení alebo prehrať v nájazdoch. Nechápem to. Mám pocit, že sme ľahkovážni a len čakáme, či niečo vyjde alebo nie. Nemôžeme hrať ďalej na náhodu, ale zo zabezpečenej obrany. Ak to nepôjde, budem hrať s desiatimi hráčmi, ktorí to odmakajú. Keď Francúzi prejdú za červenú čiaru a nie sú v prečíslení, nahodia puk na zadný mantinel a vracajú sa naspäť. My to tak nerobíme. Kľučkujeme, robíme prehadzovačky, potom nám súper vypichne puk a ide do výhody," pripomenul nahnevaný Růžička pre server isport.blesk.cz. 

 

Štvrťfinálovým súperom Čechov budú Američania a nie Rusi, ktorí doteraz neodovzdali súperom ani bod. Růžička nepriamo tvrdí, že vo vyraďovacej fáze je každý súper silný. "Rusi hrajú dobre, ale ani Američania asi nebudú slabí. Je jedno, proti komu nastúpime, ale musíme sa zlepšiť," dodal český kouč. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona