Růžička čaká na Ručinského, Jágr stále bez definitívy

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 14:57 • 2 min
Růžička čaká na Ručinského, Jágr stále bez definitívy

PRAHA - Tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička zapíše pre piatkový úvodný zápas na domácom svetovom šampionáte v Prahe proti Švédsku na súpisku dvanásť útočníkov a sedem obrancov, či na nej bude aj Jaromír Jágr, je zatiaľ otázne.

slovakia

left justify in out

Ďalšie miesta zatiaľ nechá prázdne. Voľné miesto by mohol zaplniť litvínovský veterán Martin Ručinský, ktorý si doliečuje zranený stavec z víťazného finále extraligy. Definitíva by mala padnúť po návšteve fyzioterapeuta Pavla Kolářa.

 

"Potom uvidíme. O trochu sa to lepší, ale zasa nie je to tak slávne," povedal pre iDnes.cz tréner Vladimír Růžička. Ak by Ručinský hral na šampionáte, najskôr by sa dostal na súpisku po víkendových zápasoch so Švédskom a Lotyšskom. "Martin si potrebuje najmä oddýchnuť, ľadu mal dosť. V utorok večer sme spolu sedeli, teraz ho čaká dôležité vyšetrenie. Dve miesta si nechávame voľné, nechceme, aby zasahoval do turnaja ako zranený. Nechceme vyblokovať jedno miesto, on potom dostane ranu a skončí. Keby to dopadlo dobre, napísal by som ho na budúci týždeň," dodal Růžička.

 

Až vo štvrtok padne definitíva o tom, či sa na šampionáte predstaví Jaromír Jágr. Hviezdny veterán stále nepovedal, či bude hrať, nechce v mužstve iba zaberať miesto. "Poznáme Jarouša. Mám z neho výborný pocit. Potrebujeme ho dostať do pohody. Urobíme všetko preto, aby nielen on, ale celý tím mal pohodu," doplnil pre iDnes.cz Růžička, ktorý by mohol pre šampionát rátať aj s Markom Židlickým z Detroitu či dvojicou Andrej Šustr, Ondřej Palát z Tampy Bay.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies