Růžička bol dohodnutý so Slovanom, uprednostnil tím ČR

NETKY.SK • 27 Február 2014, 09:30 • 2 min
Růžička bol dohodnutý so Slovanom, uprednostnil tím ČR

PRAHA - Tréner Vladimír Růžička sa už ústne dohodol so slovenským účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy Slovanom Bratislava, napokon však uprednostnil ponuku obsadiť post trénera českej reprezentácie. Na lavičke národného tímu ČR nahradí Aloisa Hadamczika.

slovakia

left justify in out

"Dostal som ponuku od Slovana. Viac-menej som bol s ním ústne dohodnutý. Národné mužstvo je však národné mužstvo. Na tomto som sa dohodol a čo sa týka niečoho ďalšieho, či už ruského mužstva KHL alebo Slovana, momentálne ma to nezaujíma," povedal pre český denník Sport Růžička.

 

S českým zväzom sa bývalý výborný útočník dohodol na kontrakte do majstrovstiev sveta 2015. Na lavičke Slavie bol od roku 2000, v strednej Európe je to trénerský unikát. V tejto sezóne ešte povedie aj červeno-bielych, od ďalšej sa bude naplno venovať reprezentácii. V Slavii sa chce trocha motať okolo mládeže. "To ma vždy bavilo a baví, budem fungovať aj ako poradný hlas majiteľov klubu. Hlavne však chcem byť pripravený na akcie, ktoré nás čakajú," povedal Růžička, ktorý už dvakrát priviedol Čechov k titulu majstrov sveta. Na sklonku hráčskej kariéry sa stal olympijským víťazom v Nagane 1998. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies