R. Sulík zvolá kvôli voľbe generálneho prokurátora samostatnú schôdzu

NETKY.SK • 7 Jún 2011, 08:44 • 2 min
R. Sulík zvolá kvôli voľbe generálneho prokurátora samostatnú schôdzu

R. Sulík zvolá kvôli voľbe generálneho prokurátora samostatnú schôdzu

slovakia

left justify in out

img

Poslanci Národnej rady SR zavítajú do parlamentu skôr, ako sa predpokladalo. Predseda NR SR totiž zvolá na 17. júna samostatnú schôdzu, na ktorej sa uskutoční verená voľba generálneho prokurátora. Plénum sa podľa harmonogramu malo zísť až 28. júna.
      Sulík to oznámil po dnešnom rokovaní Koaličnej rady s tým, že kandidátom vládnych strán ostáva Jozef Čentéš. Otázne je, či sa z radov koalície neobjaví aj iný návrh. Termín na podávanie kandidatúr vyprší až v piatok (10.6.) večer. Výhrady voči Čentéšovi verejne prezentuje poslanec KDH Pavol Abrhan.
      Ak by sa do 17. júna vyjadril k voľbe Ústavný súd (ÚS) SR, na ktorý sa obrátil zastupujúci generálny prokurátor Ladislav Tichý, koalícia sa podľa toho zariadi. ÚS napríklad môže vydať predbežné opatrenie, ktorým poslancom zakáže voliť generálneho prokurátora verejne do vtedy, kým vo veci nerozhodne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies