R. Sulík vysvetľoval I. Gašparovičovi, prečo SaS nepodporuje euroval

NETKY.SK • 10 August 2011, 10:16 • 2 min
R. Sulík vysvetľoval I. Gašparovičovi, prečo SaS nepodporuje euroval

R. Sulík vysvetľoval I. Gašparovičovi, prečo SaS nepodporuje euroval

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič diskutoval s predsedom strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richardom Sulíkom o budúcnosti Európskeho stabilizačného mechanizmu a dlhovej kríze v Európe. O stretnutie s predsedom SaS požiadala dnes hlava štátu, pretože chce poznať názor jednotlivých politických lídrov koalície i opozície na vývoj finančnej a hospodárskej situácie v krajinách eurozóny.
      Podľa Gašparoviča obavy z ďalšieho šírenia hospodárskej krízy sú opodstatnené. "Neriešili sa príčiny, ale iba následky tejto krízy. Pokiaľ by sa hospodárska kríza opäť vrátila, zasiahla by aj Slovensko a prehĺbila by sa sociálna diferenciácia spoločnosti," konštatoval prezident. Vypočul si názory Richarda Sulíka, ktorého strana odmieta podporiť rozšírenie takzvaného dočasného eurovalu na 440 miliárd eur.
      Prezident chce prijať aj ďalších predsedov parlamentných strán z koalície i opozície. V najbližších dňoch by mal Gašparovič hovoriť o eurovale a dlhovej kríze v Európskej únii aj s predsedníčkou vlády SR Ivetou Radičovou.
Zdroj: TASR/hovorca prezidenta



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies