R. Sulík sa má do konca týždňa rozhodnúť, kto dočasne povedie RTS

NETKY.SK • 27 December 2010, 12:33 • 2 min
R. Sulík sa má do konca týždňa rozhodnúť, kto dočasne povedie RTS

R. Sulík sa má do konca týždňa rozhodnúť, kto dočasne povedie RTS

slovakia

left justify in out

Predseda Národnej rady SR Richard Sulík (SaS) by sa mal do konca týždňa rozhodnúť, koho od januára poverí dočasným riadením zlúčenej verejnoprávnej inštitúcie Rozhlas a televízia Slovenska (RTS). Pre TASR to dnes uviedla Sulíkova osobná tajomníčka Tatiana Tóthová.
      Šéf parlamentu si bude vyberať medzi generálnymi riaditeľmi Slovenskej televízie (STV) Štefanom Nižňanským a Slovenského rozhlasu (SRo) Miloslavou Zemkovou. S oboma sa už stretol. Podľa zistení TASR mal Sulík so Zemkovou o prijatí poverenia rokovať. "Nechajte sa prekvapiť," reagoval Sulík minulý týždeň na otázku TASR, pre koho z nich sa rozhodne.
      Riadneho riaditeľa RTS by parlament mohol zvoliť približne do troch mesiacov.
      Šéfovia STV a SRo potvrdili začiatkom decembra (6.12.) na spoločnom stretnutí záujem zabezpečiť plynulý a bezkolízny prechod oboch verejnoprávnych inštitúcií na spoločný režim. Dohodli sa vtedy aj na vytvorení prierezového pracovného tímu.
      Zákon o zlúčenej inštitúcii RTS z dielne ministra kultúry Daniela Krajcera prijali poslanci prvýkrát koncom novembra. Parlamentu ho však vrátil prezident. Legislatívu potvrdili zákonodarcovia až prelomením veta v polovici decembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies