R. Sulík prevzal petíciu proti výstavbe megakasína s 125.640 podpismi

NETKY.SK • 7 September 2010, 11:49 • 2 min
R. Sulík prevzal petíciu proti výstavbe megakasína s 125.640 podpismi

R. Sulík prevzal petíciu proti výstavbe megakasína s 125.640 podpismi

slovakia

left justify in out

img

Predseda Národnej rady (NR) SR Richard Sulík prevzal dnes od predsedníčky Petičného výboru proti výstavbe megakasína v Bratislave - Jarovciach Eleonóry Mackovej petíciu s 125.640 podpismi. "Za členov petičného výboru by som vám chcela oficiálne odovzdať našu petíciu s pevnou vierou, že urobíte všetko preto, aby sa megakasíno na Slovensku nepostavilo," uviedla Macková. "Urobím všetko pre to, aby vaša petícia bola v parlamente prerokovaná," povedal Sulík (SAS) pred novinármi.
      Pavol Hrušovský (KDH) členov petičného výboru ocenil za to, že mali odvahu a nazbierali viac ako 100.000 podpisov potrebných na to, aby NR SR potom, ako jej predseda dnes oficiálne protokolárne prevzal petíciu, odovzdal ju komisii, ktorá v zmysle zákona následne preverí, či spĺňa všetky náležitosti. Ak bude litera zákona dodržaná, Sulík pridelí petíciu na rokovanie do pléna NR SR - s výsledkom rokovania zatiaľ neznámym, dodal Hrušovský.
      Keďže ide výlučne o občiansku iniciatívu odporcov výstavby megakasína, vrátane Konferencie biskupov Slovenska (KBS), a postoje k tejto záležitosti sú rôzne, "nechcem teraz vystupovať politicky", poznamenal Hrušovský. Iniciatívu podľa neho podporili reprezentanti rôznych politických strán a "nechceme do toho teraz vstupovať radikálne a prijímať nejaké predčasné rozhodnutia. Názory jednotlivých politických strán poznáte, nimi sa budeme riadiť aj pri rokovaní v pléne a môžete sa spoľahnúť, že ten výsledok bude dobrý".
      Zbieranie podpisov spomínaný petičný výbor rozbehol 22. decembra minulého roka v bratislavskej mestskej časti Petržalka. O niekoľko dní sa rozbehlo v celej Bratislave a následne aj po Slovensku. Členka petičného výboru Mária Guregová pre TASR sumarizovala, že do zbierania podpisov pod petíciu sa zapojilo široké spektrum občanov vo veku od 18 rokov smerom hore, napr. dobrovoľníci - študenti a členovia farností, ako aj 48 občianskych združení. "S počtom podpisov som spokojná. Toto poukazuje na to, že verejnosti záleží na tom, aby ľudia neprepadali hazardu, aby sa nezneužívali krízové chvíľky v živote človeka."
      "Zozbierané podpisy nie sú len z Bratislavy a okolia od ľudí, ktorých sa výstavba megakasína priamo dotýka," pridala reakciu pre TASR poslankyňa NR SR Jana Žitňanská (KDH) s tým, že "fenomén negatívnych dopadov tejto megainvestície na Slovensku by bol citeľný po celom Slovensku, lebo každý Slovák by sa musel skladať na tie negatívne javy".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies