R. SULÍK: Odstupné 90.000 eur pre exšéfa Teplárne Košice I. Zicha...

NETKY.SK • 4 Február 2011, 08:08 • 2 min
R. SULÍK: Odstupné 90.000 eur pre exšéfa Teplárne Košice I. Zicha...

R. SULÍK: Odstupné 90.000 eur pre exšéfa Teplárne Košice I. Zicha...

slovakia

left justify in out

img

Bývalý šéf Teplárne Košice (TEKO), a. s., Ivan Zich dostal po svojom niekoľkotýždňovom pôsobení vo funkcii odstupné 90.000 eur. Takéto konanie nominanta SaS považuje šéf strany Richard Sulík za "čistú nehoráznosť".
      "Mrzí ma, že je to nominant SaS, pán Zich, ktorý takto preukázal svoju chamtivosť a nechal si vyplatiť 90.000 eur. Možno v sebe nájde ešte štipku súdnosti a tie peniaze neprevezme alebo si ich nenechá vyplatiť," podotkol dnes pre TASR Sulík. Dodal, že dá preskúmať kroky, či existuje možnosť, aby táto odmena vyplatená nebola.
      Predseda parlamentu zároveň uviedol, že Zich nebol dobrý nominant. "Keď nám to svitlo, tak ja osobne som trval na tom, aby nebol v tých teplárňach a aby sme ho nahradili. Myslím si, že už by to mohlo fungovať," avizoval Sulík.
      Zich bol odvolaný z postu predsedu predstavenstva TEKO k 21. decembru minulého roka, a to v rámci ukončenia funkčného obdobia krízového manažmentu v teplárňach. "Krízový manažment svoje ciele naplnil a odovzdáva kompetencie novému vedeniu, ktoré bude spoločnosť zodpovedne a odborne riadiť aj naďalej," informovala v januári 2011 hovorkyňa ministerstva hospodárstva Daniela Piršelová.
      Krízový manažment TEKO mal za úlohu preveriť najväčšie investičné akcie, vypovedanie pre spoločnosť nevýhodných zmlúv, ako aj zastavenie obstarávania vyplývajúceho zo súťaží podľa interných predpisov. Výsledkom jeho činnosti mal byť očakávaný zisk pred zdanením za minulý rok na úrovni 2,2 milióna eur, čo je dvojnásobok v porovnaní s rokom 2009.
      Aktuálne je predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom TEKO Miroslav Nosál. Do tejto funkcie ho vymenoval Fond národného majetku (FNM) ako jediný akcionár spoločnosti začiatkom februára. V krátkom čase išlo pritom už o tretiu výmenu na tomto poste.
      TEKO patrí k najväčším výrobcom a distributérom tepla vo forme horúcej vody a pary v sústave centralizovaného zásobovania teplom na Slovensku. Teplom na vykurovanie a prípravu teplej úžitkovej vody zásobuje spoločnosť až 85 % domácností mesta Košice, ako aj podnikateľské subjekty a ďalšie inštitúcie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies