R. Sulík odovzdal kanceláriu predsedu zamestnancom parlamentu

NETKY.SK • 19 Október 2011, 00:24 • 2 min
R. Sulík odovzdal kanceláriu predsedu zamestnancom parlamentu

R. Sulík odovzdal kanceláriu predsedu zamestnancom parlamentu - Politika Bývalý predseda Národnej rady SR Richard Sulík (SaS) dnes odovzdal kanceláriu šéfa parlamentu.

slovakia

left justify in out

img

Bývalý predseda Národnej rady SR Richard Sulík (SaS) dnes odovzdal kanceláriu šéfa parlamentu. Jeho nástupca vo funkcii Pavol Hrušovský (KDH) však prítomný nebol, lebo si podľa Sulíka musel niečo vybaviť.
"Kanceláriu som odovzdal zamestnancom parlamentu," povedal novinárom. Ešte minulý týždeň Sulík avizoval, že Hrušovský si nájde všetko na svojom mieste. "V tej chladničke, ktorú som tam inštaloval, nájde dobrú fľašu vína a ešte mu nechávam aj moje vínové poháre," povedal.
Plénum odvolalo lídra SaS z funkcie šéfa parlamentu vo štvrtok (13.10.) večer na návrh SDKÚ-DS, KDH a Mosta-Híd. Sulík stratil ich dôveru po tom, ako poslanci SaS v utorok (11.10.) nezahlasovali za euroval a spôsobili tak pád vlády Ivety Radičovej (SDKÚ-DS). Predsedu parlamentu v tajnej voľbe podporilo iba 25 poslancov.
Premiérka aj viacerí koaliční poslanci najskôr Sulíka vyzývali na dobrovoľný odchod, no ten odmietol. Povedal však, že ak ho odvolajú, odíde s pokorou a so cťou.
Bezprostredne po svojom odvolaní uviedol, že verdikt poslancov prijíma s pokorou. Zároveň tvrdil, že je to daň za jeho principiálny postoj, ktorú je ochotný zaplatiť kedykoľvek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies