R. Sulík nepríde na dnešnú Koaličnú radu

NETKY.SK • 21 September 2010, 13:19 • 2 min
R. Sulík nepríde na dnešnú Koaličnú radu

R. Sulík nepríde na dnešnú Koaličnú radu

slovakia

left justify in out

img

Predseda SaS Richard Sulík nepríde na dnešnú Koaličnú radu, ktorá by sa mala zaoberať prioritne štátnym rozpočtom, no hovoriť by sa malo aj o kauze "hayekovci". V tej figurujú štátni tajomníci Martin Chren (SaS) a Ivan Švejna (Most-Híd). "Pán predseda Sulík je v zahraničí," zdôvodnila neúčasť Sulíkova osobná tajomníčka Tatiana Tóthová.
      Zdôraznila, že pokiaľ ide o "hayekovcov", pre SaS je to uzavretá vec. Sulík už vraj o tom hovoril aj s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS). Tlmočil jej stanovisko, podľa ktorého SaS nevidí dôvod na odstúpenie Chrena z funkcie. Nie je ním podľa Sulíka ani štátna zákazka spoločnosti Hayek Consulting v čase, keď jej spolumajitelia Martin Chren (SaS) a Ivan Švejna (Most-Híd) už pôsobili ako štátni tajomníci.
      Líder SaS pripustil, že síce v tejto veci mohlo dôjsť ku konfliktu záujmov, ako tvrdí premiérka Radičová, podstatné však pre neho je, že "hneď, ako sa o tom Martin Chren dozvedel, vykonal kroky, ktoré viedli po prvé k vypovedaniu zmluvy a po druhé k tomu, aby nedošlo k plneniu a k platbe". "Toto sú podstatné veci," podotkol.
      Za svojím štátnym tajomníkom si stojí aj Bugár. "V prípade štátnej zákazky spoločnosti Hayek Consulting v čase, keď Ivan Švejna pôsobil ako štátny tajomník, nedošlo ku konfliktu záujmov. Pán Švejna svoj menšinový podiel vo firme predal krátko po tom, ako sa stal štátnym tajomníkom na MDPT SR. Z tohto dôvodu nebol informovaný o podpise tejto zmluvy. Strana Most-Híd ho nebude odvolávať z funkcie," vyhlásil Bugár. Ten by podľa hovorkyne Mosta-Híd Nory Czuczorovej mal na dnešné rokovanie koalície prísť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies