R. Sulík: Nemyslím si, že ak Ján Cuper podá žalobu, bude úspešná

NETKY.SK • 6 September 2010, 07:22 • 2 min
R. Sulík: Nemyslím si, že ak Ján Cuper podá žalobu, bude úspešná

R. Sulík: Nemyslím si, že ak Ján Cuper podá žalobu, bude úspešná

slovakia

left justify in out

img

Ak bývalý poslanec za ĽS-HZDS Ján Cuper podá žalobu v súvislosti s videom natočeným potom, ako pod vplyvom alkoholu havaroval, nemyslím si, že žaloba bude úspešná. Uviedol to predseda Národnej rady (NR) SR Richard Sulík (SaS) v dnešnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12 na margo videa s Cuperom, ktoré SaS použila vo velebnej kampani k blížiacemu sa referendu.  
      "My sme použili spot, ktorý bol zverejnený a zverejnili sme ho na internetovej stránke youtube," konštatoval. "Spot nestiahneme," zdôraznil. Zároveň dodal, že najdôležitejšia referendová otázka je práve imunita poslancov, o ktorej poslanci už rokovali bezvýsledne niekoľkokrát. "Občania majú jedinečnú šancu, proti vôli politikov, zobrať im imunitu," povedal.
      Dôvodom, prečo SaS nedelegovala nikoho do Ústrednej volebnej komisie je, že nestihla termín. Čo sa týka obvodných volebných komisií, tým SaS podľa predsedu parlamentu neprikladá význam. "Tam sme zámerne nedelegovali človeka," konštatoval Sulík.
      "Pre mňa je dôležité, že máme viac ako 6000 ľudí v okrskových komisiách," zdôraznil predseda SaS," povedal. Na margo svojich vyjadrení o tom, že títo ľudia môžu ovplyvniť výsledok referenda vysvetlil: "Ovplyvniť môžu tak, že môžu zabrániť, aby dochádzalo k nejakým machináciám."
      Zároveň dodal, že referendum má zmysel. "Zbieranie podpisov sme spustili už v decembri 2008, kedy sme nemohli tušiť, že budeme súčasťou vlády," spresnil s tým, že aj keď podpisy odovzdali, nemohli vedieť, aké budú výsledky parlamentných volieb. "V tom momente, keď podáte referendum, už sú kocky hodené, už sa nedá vrátiť späť," dodal.
      Sulík ešte nevie, na kedy zvolá mimoriadnu schôdzu NR SR, ktorá by sa mala zaoberať návrhom na jeho odvolanie z postu predsedu parlamentu. "Neviem, na aký termín schôdzu zvolám, ale nemám s tým problém," uzavrel Sulík.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies