R. Sulík: Mrzí ma, že premiérka spojila voľbu šéfa GP s demisiou

NETKY.SK • 16 Máj 2011, 11:37 • 2 min
R. Sulík: Mrzí ma, že premiérka spojila voľbu šéfa GP s demisiou

R. Sulík: Mrzí ma, že premiérka spojila voľbu šéfa GP s demisiou

slovakia

left justify in out

img

Predsedu Národnej rady SR a lídra SaS Richarda Sulíka mrzí, že premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) spojila voľbu generálneho prokurátora so svojou demisiou. Vyhlásil to v rozhovore pre Hospodárske noviny (HN). Na druhej strane uznáva, že rozhodnutie predsedníčky vlády je fakt a musí sa tak brať.
      V každom prípade si Sulík želá, aby Radičová zostala vo funkcii aj po 17. máji, keď sa bude opakovaná tajná voľba konať. Jediným kandidátom bude nominant Smeru-SD a posledný generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Ak zvíťazí, premiérka avizuje odchod z funkcie. "Vylučujem, že bude kontrola v zmysle, aby sme poslancom pozerali, ako volia a koho volia. To by sme sa vrátili o pár mesiacov späť. Jednoducho musíme ísť nejakým spôsobom odvoliť," povedal Sulík pre HN. Využitie obštrukcie však nevylúčil.
      Na otázku, či sa môže stať, že koaliční poslanci nevhodia hlasovací lístok do urny, nechcel filozofovať ani špekulovať. Zároveň tvrdí, že nemá informácie o tom, že by niekto obiehal poslancov a loboval za hlasy pre Trnku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona