R. Sulík: Kvôli eurovalu neodídeme z vlády

NETKY.SK • 5 September 2011, 14:27 • 2 min
R. Sulík: Kvôli eurovalu neodídeme z vlády

R. Sulík Kvôli eurovalu neodídeme z vlády - Politika Koaličná SaS sa nebude vyhrážať odchodom z vlády po prípadnom schválení zmien v dočasnom či vytvorenia trvalého eurovalu.

slovakia

left justify in out

img

Koaličná SaS sa nebude vyhrážať odchodom z vlády po prípadnom schválení zmien v dočasnom či vytvorenia trvalého eurovalu. K tomu by mohlo dôjsť, keby časti koalície, ktorá tieto kroky podporuje, pomohol v parlamente aj opozičný Smer-SD. Liberáli naďalej trvajú na tom, že euroval nie je riešením súčasných problémov v eurozóne a iba ich prehĺbi.
      "Nebudeme sa hádzať o zem ako malé deti, deklarujeme náš názor, spravíme všetko pre to, aby sme zablokovali euroval. Ale nebudeme odchádzať z vlády, nebudeme sa tým vyhrážať. Je to jeden z viacerých bodov, ktoré Slovensko rieši, máme rozbehnuté veľké reformy, neohrozíme všetko kvôli eurovalu," vyhlásil v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike predseda SaS Richard Sulík. Podľa jeho slov sa liberáli spoliehajú na to, že Smer-SD dodrží svoje slovo a pri nejednotnosti koalície nepodporí euroval ani najsilnejšia opozičná strana.
      Podpredseda Smeru-SD Peter Kažimír potvrdil, že jeho strana trvá na zhode na tejto téme v celej vládnej koalícii. Odmietanie eurovalu zo strany SaS je pritom podľa neho nekonzistentné. "Ak by to Sulík myslel vážne, položí hlavu na koľajnice a povie, len cez moju mŕtvolu, inak padá vláda. Toto ale nepovie, len sa hrá s touto témou, je na vlne, má vietor v plachtách, lebo tá téma je ľúbivá a pre ľudí dosť nezrozumiteľná," myslí si opozičný poslanec.
      Postoj Slovenska k eurovalom bude mať podľa Kažimíra ďalekosiahle dôsledky pre budúcnosť krajiny a nepôjde pritom o jediné takéto hlasovania. "Garantujem vám, že v priebehu polroka, roka tu máme na stole oveľa závažnejšie témy. Hovorí sa o vyššej miere integrácie fiškálnych politík," avizoval.
      Podpredseda koaličného Mosta-Híd Ivan Švejna zdôraznil, že spor v rámci koalície okolo eurovalu je zatiaľ vo vecnej rovine. "Určite to nie je spor na to, aby premiérka spojila toto hlasovanie so zotrvaním na čele vlády," podčiarkol. Čas podľa neho ukáže, kam sa situácia vyvinie a dovtedy sa dá ďalej diskutovať. Koalícia sa už skôr dohodla, že o eurovaloch bude Slovensko hlasovať ako posledná krajina v eurozóne. Podľa Sulíka sa celý proces zavŕši najskôr na decembrovej schôdzi parlamentu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies