R. Sulík by mal S. Kubánkovi vrátiť polovicu výplaty, ktorú mu strhol

NETKY.SK • 21 Október 2010, 06:53 • 2 min
R. Sulík by mal S. Kubánkovi vrátiť polovicu výplaty, ktorú mu strhol

R. Sulík by mal S. Kubánkovi vrátiť polovicu výplaty, ktorú mu strhol

slovakia

left justify in out

img

Predseda parlamentu Richard Sulík (SaS) by mal ospravedlniť neúčasť poslanca za Smer-SD Stanislava Kubánka na septembrovej schôdzi Národnej rady SR a vrátiť mu tú časť platu, ktorú mu zadržal. Odporúča mu to mandátový a imunitný výbor.
"Vyhoveli sme námietke pána poslanca Kubánka a odporúčali sme predsedovi Národnej rady, aby ospravedlnil jeho neúčasť," povedal po dnešnom rokovaní šéf výboru Gábor Gál (Most-Híd). Pri rozhodovaní o Kubánkovej námietke mali členovia výboru k dispozícii list od poslanca, ako aj doklady o tom, že bol na liečení.
"Dostali sme potvrdenia od ústavu, od kúpeľov, kde sa pán poslanec Kubánek liečil," priblížil Gál. Dodal, že uznesenie, ktorým dáva výbor odporúčanie Sulíkovi, prijali jeho členovia jednomyseľne.
Kubánkovou námietkou sa zaoberal po tom, ako sa poslanec odvolal voči rozhodnutiu predsedu parlamentu strhnúť mu za neúčasť na septembrovej schôdzi 50 percent z mesačného platu. Kubánek tvrdí, že Sulík na to nemal dôvod.
"Ospravedlnil som sa pre chorobu a lekárske vyšetrenie. Na to prišiel list od pána predsedu parlamentu, aby som ho doplnil, tak som doplnil, z akého dôvodu som absolvoval kúpeľnú liečbu. A potom som dostal písomné rozhodnutie, že mi strháva 50 percent z platu. Myslím si, že na to nebol dôvod," vysvetlil Kubánek, ako vznikol celý prípad.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona