Ruské podsvetie údajne chystalo oslobodenie svojho šéfa

NETKY.SK • 24 Jún 2010, 14:31 • 2 min
Ruské podsvetie údajne chystalo oslobodenie svojho šéfa

Ruské podsvetie údajne chystalo oslobodenie svojho šéfa

slovakia

left justify in out

Jedným z dôvodov mimoriadne prísnych bezpečnostných opatrení v súdnej sieni i v okolí Vrchného súdu v Prahe počas tohtotýždňového procesu so skupinou mafiánov z bývalého Sovietskeho zväzu sú indície polície, že podsvetie plánovalo oslobodenie svojho bossa Andranika Soghojana. Takýto pokus zaznamenala česká tajná služba už v roku 2009.
      Upozorňuje na to dnešný český denník Právo s odvolaním sa na nemenované policajné zdroje a aj konštatovanie, ktoré sa objavilo vo výročnej správe českej kontrarozviedky, Bezpečnostnej informačnej služby (BIS), za rok 2009, že "spolupracovníci zadržaného sa neúspešne pokúšali o prepustenie svojho vodcu z vyšetrovacej väzby nelegálnym spôsobom".
      Opatrenia v súdnej sieni a okolí súdu sú bezprecedentné. Pojednávanie Mestského súdu v Prahe prebieha dokonca v budove pražského Vrchného súdu, kam vedie z pankráckeho väzenia podzemná chodba.
      V budove i v okolí súdu sú príslušníci polície a väzenskej stráže so samopalmi a do súdnej siene sa mohli dostať len osoby, ktoré prešli dvojicou detekčných rámov a kontrolou služobného psa.
      Na lavici obžalovaných sedí jeden z údajných šéfov rusky hovoriacej mafie v Česku Andranik Soghojan, traja jeho spoločníci a občan Ukrajiny Timur Treťjakov, ktorý v polovici novembra 2007 na Václavskom námestí v Prahe pobodal občana Arménska a o dva týždne neskôr zavraždil vodiča šéfa českej spoločnosti Sazka. Treťjakov vraždil na objednávku mafie, v oboch prípadoch sa však fatálne zmýlil. Zavraždiť mal arménskeho podnikateľa, ktorý sa nechcel s mafiou podeliť o svoje peniaze. Vraždu podnikateľa si údajne objednal Soghojan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies