R. Procházka by bol ako prezidentský kandidát prijateľný pre voliča SaS

NETKY.SK • 27 December 2012, 13:03 • 2 min
R. Procházka by bol ako prezidentský kandidát prijateľný pre voliča SaS

R. Procházka by bol ako prezidentský kandidát prijateľný pre voliča SaS - Politika Poslanec Národnej rady SR za KDH Radoslav Procházka by bol prijateľný prezidentský kandidát aj pre voličov SaS.

slovakia

left justify in out

img

Poslanec Národnej rady SR za KDH Radoslav Procházka by bol prijateľný prezidentský kandidát aj pre voličov SaS. V rozhovore pre TASR to vyhlásil šéf liberálov Richard Sulík, ktorý Procházkovo meno spomenul na jednom zo stretnutí s opozičnými lídrami.
      "Myslím si, že je to človek na jednej strane konzervatívny, na druhej strane je prijateľný pre liberálneho voliča. Dokáže osloviť oveľa širšie spektrum, ako keď je len vyhranený na určitý segment voličov. Mne osobne sa tiež páči, že je mladý, smelý, má zdravú drzosť, preto som jeho meno spomenul," vysvetlil svoju motiváciu Sulík.
      Na otázku, akú odozvu jeho krok vyvolal, odvetil, že niektorým sa to pozdávalo viac, iným menej. "Ja som na nejakom stretnutí s opozičnými lídrami spomenul meno Radoslava Procházku a nejakou indiskréciou sa to dostalo do médií. Ja som ho ale nenavrhol ako kandidáta SaS," zdôraznil Sulík.
      Šéf liberálov zároveň priznáva, že si vie predstaviť niekoľko dobrých mien, ktoré majú šancu zvíťaziť proti Robertovi Ficovi (Smer-SD), ale väčšie šance bude mať kandidát vtedy, ak bude dohoda celej opozície. "Áno, povedal som nejaké mená, veď to nie je zakázané, ale nevyzerá to tak, že sa oni (Ľudová platforma, pozn. TASR) dokážu na čomkoľvek dohodnúť," myslí si.
      Sulík zopakoval, že kritériá SaS na prezidentského kandidát sú, aby to nebol človek s minulosťou v KSČ a spolupracovník ŠtB. "Po tom, čo Slovensko 20 rokov od svojho vzniku má ešte stále komunistického prezidenta, si myslím, že už toto kritérium je náročné. Mať opäť komunistického prezidenta by nebolo dobré. Myslím si, že s kritériami to netreba preháňať, lebo ak si ich každá strana dá veľa, môže sa stať, že prienik bude nulový. Naším ďalším kritériom tiež je, že musí byť prijateľný pre liberálneho voliča," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies