R. Kelly čelí žalobe za zrušený koncert

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 17:19 • 2 min
R. Kelly čelí žalobe za zrušený koncert

USA - Amerického r'n'b speváka R. Kellyho zažaloval koncertný promotér za zrušenie koncertu.

slovakia

left justify in out

Darryl Austin tvrdí, že 48-ročnému interpretovi zaplatil v januári 100-tisíc dolárov ako zálohu za vystúpenie, ktoré sa malo uskutočniť v apríli v Dallase. Keď však minulý mesiac kontaktoval spevákovho manažéra, ten mu povedal, že Kelly nikdy nesľúbil, že na podujatí vystúpi. Austin preto manažéra požiadal, aby mu vrátili zálohu. Naspäť však dostal iba 70-tisíc dolárov. Promotér sa preto rozhodol podať na speváka žalobu, pričom od súdu žiada, aby Kellymu nariadil vrátiť aj zvyšných 30-tisíc dolárov alebo absolvovať koncert podľa pôvodného plánu.

 

R. Kelly, celým menom Robert Sylvester Kelly, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1989. Debutoval albumom Born Into The 90's (1992), ktorý nahral spolu so skupinou Public Announcement. O rok neskôr vydal prvú sólovku 12 Play, po ktorej nasledovalo ďalších jedenásť štúdioviek. Okrem toho má na konte dva spoločné albumy s rapperom Jay Z - The Best Of Both Worlds (2002) a Unfinished Business (2004). Jeho najznámejším hitom je skladba I Believe I Can Fly, za ktorú dostal v roku 1998 tri ceny Grammy. Odvtedy sa však v médiách objavoval skôr v súvislosti s prípadom šírenia detskej pornografie. Po viac ako šesťročnom súdnom procese ho v roku 2008 zbavili všetkých obvinení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona