R. Kaliňák vymenoval za šéfa PZ T. Gašpara a predstavil viceprezidentov

NETKY.SK • 15 Máj 2012, 09:34 • 2 min
R. Kaliňák vymenoval za šéfa PZ T. Gašpara a predstavil viceprezidentov

R. Kaliňák vymenoval za šéfa PZ T.

slovakia

left justify in out

img

Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) dnes uviedol do funkcie prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara. S Gašparom pôvodne rátal na poste šéfa Úradu boja proti korupcii, kde pôsobil aj v minulosti.
Kaliňák na tlačovej konferencii poďakoval doterajšiemu vedeniu polície za vykonanú prácu a oznámil, že novým 1. viceprezidentom bude bývalý šéf finančnej polície Ján Holič a na mieste viceprezidenta zostane Ľubomír Ábel. 
"Políciu čakajú zásadné zmeny," vyhlásil Kaliňák. Okrem iného by sa mali zlúčiť špecializované úrady polície, stabilizovať Policajný zbor na okresnej úrovni a dokončiť výmena technických prostriedkov. Podľa Kaliňáka je dôležité nadviazať na dobré výsledky, ktoré zostali po starom vedení, ale aj poučiť sa z jeho chýb. Pre policajtov chce vytvoriť kvalitné pracovné prostredie a stabilizovať ich sociálny systém. "Programové vyhlásenie" polície podľa Kaliňáka bude známe približne o mesiac.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona