R. KALIŇÁK: Preprava Karola M. bude mimoriadne komplikovaná

NETKY.SK • 15 Júl 2012, 22:57 • 2 min
R. KALIŇÁK: Preprava Karola M. bude mimoriadne komplikovaná

R. KALIŇÁK Preprava Karola M.

slovakia

left justify in out

img

Rovnako ako policajný prezident Tibor Gašpar ani minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) zatiaľ nepovažuje zadržanie hľadaného Karola M. za úspešnú akciu. Podľa neho sa takou stane, až keď tento muž bude na Slovensku v rukách slovenskej polície. Interpol Karola M. vypátral 11. júla v stredoamerickom štáte Belize. 
      "Preprava je mimoriadne komplikovaná, keďže neexistuje priame spojenie medzi Belize a Slovenskom ani Európou," povedal Kaliňák pre televíziu Markíza. Obáva sa, že by Karol M. mohol byť počas prepravy pri medzipristátiach zadržaný policajnými orgánmi krajiny, v ktorej by lietadlo s jeho osobou pristálo. To by jeho transport na Slovensko "omnoho intenzívnejšie skomplikovalo". Kaliňák nechce riskovať, a preto sa stále uvažuje aj tom, že Karola M. dopraví do vlasti vládny špeciál. Podľa ministra to nie je žiadna novinka a stroje vládnej letky sa štandardne používajú pri preprave podozrivých osôb či chránených svedkov. 
      Kaliňák pre televíziu Markíza povedal, že slovenská polícia v súčasnosti komunikuje s úradmi v Belize a pracujú na tom, aby Karol M. bol čo najrýchlejšie vydaný na Slovensko. 
      Hľadaný pri zatýkaní v meste San Pedro nekládol odpor a bol sám. V Belize s ním však bola aj jeho partnerka, prezradil minister. "Myslím si, že bol adekvátne prekvapený," povedal Kaliňák. Podľa neho najskôr nemusel vedieť dôvod zadržania, ale keď ho previezli do hlavného mesta, "asi mu bolo jasné, že ide o pátranie zo Slovenska".
      Karola M. našli v Belize viac ako rok po tom, čo ho prepustili z väzenia v Bratislave. Obvinený je zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Polícia Karola M. nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho. Zastrelený bol v septembri 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke. Okrem Karola M. z jeho vraždy obvinili aj ďalších štyroch mužov. Karol M. sa pred políciou niekoľko rokov skrýval. V októbri 2010 ho zadržali v poľskom Krakove a vydali na Slovensko. Chybou súdu sa však dostal na slobodu. "Neutekal som pred spravodlivosťou, ale pred nespravodlivosťou," povedal vlani v máji Karol M., keď opustil bratislavskú väznicu. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies