Kaliňák: Matovič si môže zobrať Polláka, my plakať nebudeme

NETKY.SK • 12 Január 2014, 11:08 • 2 min
Kaliňák: Matovič si môže zobrať Polláka, my plakať nebudeme

BRATISLAVA - Ak bude chcieť šéf OĽaNO Igor Matovič "stiahnuť" Petra Polláka (OĽANO) z postu splnomocnenca vlády pre rómske komunity, môže to urobiť.

slovakia

left justify in out

"My plakať nebudeme," reagoval minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) na nedávne vyjadrenie Matoviča v rozhovore pre TASR, kde povedal, že keď Smer nebude podporovať kroky rómskej reformy, bolo by prirodzené, aby Pollák odišiel a "nerobil im tam šaša".

"Táto práca nikdy nie je bez problémov, stále vám niekto hádže polená pod nohy a vždy je nejaký problém. Ak si mysleli, že to pôjde ako po masle, zjavne nevedeli, ako fungujú štátne inštitúcie," vyhlásil Kaliňák.

Prácu rómskeho splnomocnenca však hodnotí pozitívne. Uznáva, že rómska reforma by mohla napredovať rýchlejšie, napriek tomu si myslí, že sa doposiaľ podarilo dosť vecí. Zrýchliť by ju mohla podľa neho dôslednejšia príprava niektorých vecí. "Aby sa úspešne implementovali," dodal.

Kaliňák si však myslí, že rok 2014 bude pre rómsku reformu veľmi plodný. Vláda sa podľa neho chce zamerať na vytváranie pracovných príležitostí, stavanie ďalších kontajnerových škôl pre žiakov zo znevýhodneného prostredia či na pomoc tým, ktorí majú svoje pozemky pod rómskymi osadami. Prostriedky z eurofondov v novom programovacom období by zas podľa neho mali ísť aj na škôlky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona