R. FICO: Vláda potrebuje dve nové pozície na úrovni ministrov

NETKY.SK • 24 Február 2012, 08:29 • 2 min
R. FICO: Vláda potrebuje dve nové pozície na úrovni ministrov

R. FICO Vláda potrebuje dve nové pozície na úrovni ministrov - Politika V kontexte súčasnej situácie potrebuje exekutíva dve nové pozície na úrovni ministrov.

slovakia

left justify in out

img

V kontexte súčasnej situácie potrebuje exekutíva dve nové pozície na úrovni ministrov. Jedným z nich by mal byť podpredseda vlády SR pre európske fondy. "Tento človek musí trvať na čerpaní eurofondov, mať to ako jedinú vlastnú agendu. Dnes je to zavesené na konkrétnom ministerstve a to si okrem tejto agendy žije vlastný život," uviedol v rozhovore pre TASR predseda Smeru-SD Robert Fico. V súčasnosti koordinuje využívanie finančných prostriedkov zo zdrojov Európskej únie ministerstvo dopravy.

Rovnako je tak podľa neho potrebné vyriešiť problém vzťahu k samosprávam. "Mali sme splnomocnenca vlády pre územnú samosprávu, ale to je málo. Kontakty primátorov, starostov, vyšších územných celkov musia byť na vyššej úrovni," podčiarkol. Ako dodal, nová vláda by mohla uvažovať o tzv. ministrovi pre miestny a regionálny rozvoj. Je presvedčený o tom, že to prospeje vzájomným vzťahom medzi samosprávou a štátom. "Samospráva predstavuje obrovský objem peňazí a ľudí, preto treba koordinovať ich aktivity so štátom," konštatoval.

Fico si myslí, že ak by kabinet pozostával z jednej politickej strany, tá by si štruktúru ministerstiev prispôsobila podľa toho, ako chce riadiť štát. "Takto to ale nebude. Určite to bude koaličná vláda, preto dnes nemá veľký význam hovoriť o rušení alebo vytváraní nových ministerstiev," reagoval na otázku, či by v prípade účasti Smeru-SD v exekutíve pripojili tak ako v minulosti ministerstvo životného prostredia k inému rezortu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies