R. Fico: Viťazom rozpočtu sú banky a monopoly, porazení sú občania

NETKY.SK • 9 December 2010, 08:16 • 2 min
R. Fico: Viťazom rozpočtu sú banky a monopoly, porazení sú občania

R. Fico: Viťazom rozpočtu sú banky a monopoly, porazení sú občania

slovakia

left justify in out

img

Pravicová koalícia pomáha budúcoročným rozpočtom najsilnejším. Víťazom sú totiž podľa šéfa najsilnejšej opozičnej strany Smer-SD Roberta Fica banky a monopoly.
"Porazení sú prakticky všetky vrstvy Slovenska," konštatoval na dnešnej tlačovej konferencii. Ako dodal, vláda výrazne poškodila strednú vrstvu, ktorú často vyzdvihuje. "Nimi proklamovaná stredná vrstva sa stala jednou z obetí," podotkol Fico.
Na Slovensku začína nebezpečná cesta, "veľmi ťažká cesta pre obyčajných ľudí". Podľa Fica pravicoví poslanci nevedeli, za čo hlasovali, keď potom ešte aj po dnešnom schválení rozpočtu tlieskali. "Prenášajú všetku ťarchu štátu na ľudí," uviedol.
Dôsledkom zmien, ktoré pripravila súčasná koalícia, bude podľa Smeru-SD vyššia inflácia a zastavenie rastu nominálnych miezd. Občania sa podľa Fica budú musieť pripraviť na masívne zdražovanie kvôli zvýšenej dani z pridanej hodnoty (DPH) či rastu cien energií. Ďalším dopadom bude aj masívne prepúšťania a privatizácia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies