R. Fico sa zaujímal, či opozícia dostane ÚVO, dostal kladnú odpoveď

NETKY.SK • 7 Júl 2010, 09:40 • 2 min
R. Fico sa zaujímal, či opozícia dostane ÚVO, dostal kladnú odpoveď

R. Fico sa zaujímal, či opozícia dostane ÚVO, dostal kladnú odpoveď

slovakia

left justify in out

Budúca opozícia zložená zo Smeru-SD a SNS bude môcť obsadiť predsednícku stoličku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Po dnešnom podpise Koaličnej zmluvy o tom informovala dezignovaná premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS).
      "Dnes ma telefonicky oslovil premiér Robert Fico s otázkou, či platí, že ÚVO bude patriť opozícii. Ja som potvrdila, že áno. Všetky inštitúcie, ktoré patrili opozícii, jej aj budú patriť," uistila Radičová.
      Fico sa podľa jej slov zároveň opýtal, či môže na stredajšom (7.7.) a zároveň poslednom zasadnutí jeho vládneho kabinetu menovať svojho kandidáta na tento post. Aj na túto otázku dostal od Radičovej kladnú odpoveď.
      Súčasnému šéfovi úradu Bélovi Angyalovi sa skončilo päťročné funkčné obdobie 10. marca, no vládna novela zákona o verejnom obstarávaní mu umožnila zotrvať vo funkcii až do vymenovania nového predsedu. Premiér Fico takúto úpravu zdôvodnil tým, že šéfom ÚVO má byť vždy zástupca opozície a o novom predsedovi sa preto rozhodne až po júnových parlamentných voľbách.
      Vtedajšie opozičné strany túto účelovú zmenu zákona kritizovali. Angyal, ktorý sa stal predsedom ÚVO ešte za predchádzajúcej vlády ako nominant SMK, podľa nich už nezastupoval opozíciu a vyhovoval skôr vládnej koalícii.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies