R. Fico pripúšťa, že I. Radičovej ponúkne funkciu mimo politiky

NETKY.SK • 20 Marec 2012, 11:50 • 2 min
R. Fico pripúšťa, že I. Radičovej ponúkne funkciu mimo politiky

R. Fico pripúšťa, že I.

slovakia

left justify in out

img

Predseda Smeru-SD a budúci premiér Robert Fico chce zaviesť novú tradíciu, podľa ktorej by sa odchádzajúcim prezidentom, predsedom NR SR a premiérom, ktorí už nechcú pôsobiť v politike, ponúkol významný post. Povedal to dnes novinárom na margo medializovanej informácie, že Fico ponúka Ivete Radičovej (SDKÚ-DS) funkciu veľvyslankyne v Londýne.
      "Je vonku informácia, o ktorej nechcem teraz hovoriť. Ak jej budeme chcieť niečo ponúknuť, tak to urobíme normálnou cestou pri osobnom stretnutí. Nebránil by som sa ale novej politickej kultúre. Prečo by odchádzajúci prezident, predseda NR SR a premiér nemohli dostať významnú ponuku, ktorá sa týka štátu, pričom by nešlo o politickú prácu? Mohli by využiť skúsenosti pre dobré meno Slovenska," povedal Fico.
      On sám je za zavedenie takejto tradície, no aktuálne ešte nebude hovoriť o ničom konkrétnom. "Objavil sa Londýn, dobre že nie Zimbabwe," dodal Fico.
      Denník Nový Čas informoval, že Fico vraj ponúkol odchádzajúcej šéfke kabinetu Radičovej post veľvyslankyne v Londýne. "Som prekvapená. Nevyjadrím sa k tomu," reagovala v nedeľu (18.3.) Radičová na otázku, či by takýto post prijala. Premiérka už avizovala odchod z politiky a záujem prednášať na univerzite v anglickom Oxforde.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies