R. FICO: Premiérka sa priznala, že jej vláda spôsobila na Slovensku katastrofu

NETKY.SK • 23 Február 2011, 08:22 • 2 min
R. FICO: Premiérka sa priznala, že jej vláda spôsobila na Slovensku katastrofu

R. FICO: Premiérka sa priznala, že jej vláda spôsobila na Slovensku katastrofu

slovakia

left justify in out

img

Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) sa dnes oficiálne priznala ku katastrofe, ktorú na Slovensku napáchala jej vláda počas 7 mesiacov pri moci. Vyhlásil to dnes expremiér SR Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na zámer vlády poskytovať poberateľom dávok v hmotnej núdzi múku a cestoviny zadarmo.
"Prvým skutočne viditeľným výsledkom vlády sú žobračenky, ktoré majú navyše rozdávať humanitárni pracovníci. Tí však nastupujú vtedy, keď je v krajine katastrofa a nefunguje systém. Je to najotvorenejšie priznanie z antisociálnosti a nesolidarity," vyhlásil Fico na tlačovej konferencii.
Toto riešenie vlády označil za trápne a podľa jeho slov nebude mať žiaden vplyv na zdražovanie. "A čo sme my stredoafrická krajina? Namiesto toho, aby vláda priznala chybu, tak prišla s nezmyslom, ktorý ponižuje celú republiku," zdôraznil.
Témou zdražovania potravín sa bude v stredu (23.2.) zaoberať tieňový kabinet strany Smer-SD. Prioritami najsilnejšej opozičnej strany zostáva podľa slov jej predsedu opätovné zníženie sadzby dane na predaj z dvora na 6 % a zníženie sadzby DPH z 20 % na 19 %, v prípade potravín ešte výraznejšie. Následný výpadok štátneho rozpočtu chce strana vykryť príjmami z bankovej dane, ktorej zavedenie presadzuje.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona