R. Fico: Na čele vyšetrovania Gorily je absolútne nedôveryhodný človek

NETKY.SK • 30 Január 2012, 07:51 • 2 min
R. Fico: Na čele vyšetrovania Gorily je absolútne nedôveryhodný človek

R. Fico: Na čele vyšetrovania Gorily je absolútne nedôveryhodný človek

slovakia

left justify in out

img

Na čele vyšetrovania kauzy Gorila je podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica absolútne nedôveryhodný človek. "Aj on (minister vnútra Daniel Lipšic, KDH) bol pri privatizácii Slovenských elektrární. Ja ho neobviňujem z ničoho, ale hovorím, že sme spravili capa záhradníkom," konštatoval Fico v diskusnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12. Svoje výhrady voči šéfovi rezortu vnútra ilustroval aj na jeho postojoch v kauze Daňového riaditeľstva SR, keď sa Lipšic podľa expremiéra bál kritizovať svojich koaličných partnerov.
      Isté výhrady má voči Lipšicovi aj predseda koaličného Mosta-Híd Béla Bugár. Šéf rezortu vnútra v rozhovore pre denník SME tento týždeň pripustil, že medzi politickými špičkami mohla existovať tichá dohoda o nevyšetrovaní prípadov veľkej korupcie. "Ja sa pýtam, že čo s tým minister robil? Päť týždňov pred voľbami toto ide hovoriť?" pýtal sa Bugár.
      Obaja diskutujúci sa zhodli na tom, že témy typu Gorila či Sasanka sú dnes zneužívané. Výhrady majú predovšetkým voči politickým "novotvarom", ktorých Fico označil za "politických polobláznov". Samotný šéf sociálnych demokratov sa však ani dnes nevyjadril, či sa stretol s podnikateľom Jaroslavom Haščákom, tak ako to opisuje Gorila. "Ja nebudem nič potvrdzovať, ja nebudem nič vyvracať, pretože my s tým nič nemáme spoločné. Veríte mi, že pán Haščák bol niekoľkokrát v rodinnom dome u Ivety Radičovej (premiérka, SDKÚ-DS)?" komentoval podozrenia Fico. Podľa neho je dôležitejšie overiť vážne korupčné podozrenia vyplývajúce z materiálov, než overovať, či sa niekto s niekým skutočne stretával. Nepoprel však, že by pri výkone funkcie premiéra bol vystavovaný rôznym tlakom. Tie pociťoval napríklad pri nástupe, keď bol záujem o privatizáciu bratislavského letiska.
      Na margo údajnej SMS komunikácie Richarda Sulíka (SaS) a podnikateľa Mariána Kočnera volebný líder Mosta-Híd pripustil, že je do volieb možné čakať ešte "kopu politickej špiny". Pripomenul však šéfovi liberálov, že bol medzi tými, kto obviňoval poslancov Mosta-Híd z toho, že podporili pri hlasovaní o generálnom prokurátorovi Dobroslava Trnku. Zverejnená Sasanka pritom naznačuje, že za tým mohli byť poslanci SaS. "Na Richarda Sulíka platí jedno pekné slovenské porekadlo: Akými zbraňami bojuješ, takými zbraňami zahynieš," poznamenal Fico.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona