R. FICO: Musíme skočiť na krk bankám a finančným inštitúciám

NETKY.SK • 17 Február 2012, 07:53 • 2 min
R. FICO: Musíme skočiť na krk bankám a finančným inštitúciám

R. FICO Musíme skočiť na krk bankám a finančným inštitúciám - Politika Solidarita bohatých a silných k slabým a chudobným musí byť podľa predsedu strany Smer-SD Roberta Fica oficiálnou politikou novej vlády, ktorá vzíde z blížiacich sa parlamentných volie

slovakia

left justify in out

img

Solidarita bohatých a silných k slabým a chudobným musí byť podľa predsedu strany Smer-SD Roberta Fica oficiálnou politikou novej vlády, ktorá vzíde z blížiacich sa parlamentných volieb. Uviedol to dnes podvečer v príhovore na predvolebnom mítingu pred stovkami straníckych kolegov a priaznivcov Smeru-SD, ktorí zaplnili Veľkú dvoranu Kultúrneho domu Andreja Hlinku v Ružomberku.

"Musíme skočiť na krk, prepáčte za tento výraz, bankám a finančným inštitúciám. Predsa nie je možné, aby banky a finančné inštitúcie spôsobili krízu a už tretí rok hlásia, že majú historicky najvyššie zisky. Nuž teda, keď majú historicky najvyššie zisky, nech platia aj historicky najvyššie dane. Ak tam sú peniaze, tak odtiaľ ich ťahajme, nie od človeka, ktorý má 280 eur mesačne a už nevie, čo má robiť," zdôraznil.

Získané prostriedky zo zdaňovania bohatých a silných nechce použiť len na ozdravenie verejných financií či zníženie deficitu a dlhu. "Tieto peniaze treba okamžite použiť aj na podporu hospodárskeho rastu a zamestnanosti. Som za podporu slovenských firiem. Dávajme investičné stimuly im a nepodporujme rôzne malé zahraničné firmy, ktoré trikrát zmenia na Slovensku sídlo, trikrát zoberú investičný stimul a potom aj tak odídu od nás preč," pokračoval predseda strany Smer-SD.

"Slovensko musí mať európsky orientovanú vládu. Často počúvame reči, či by sme sa nemali vráti naspäť k slovenskej korune. Nebláznime, znamenalo by to okamžité znehodnotenie príjmov a vkladov o 40 %. Sme v Európe a patríme do Európy, musíme sa opierať o vyspelé trhové krajiny, ako je Nemecko a Francúzsko, od ktorých sme vyslovene závislí. Preto aj my musíme prejaviť mieru solidarity k európskym programom, ak ide o záchranu eura a eurozóny," prízvukoval Fico.

Slovensko si podľa neho nemôže častejšie dovoľovať luxus v podobe predčasných volieb každých 18 mesiacov. "Naša krajina potrebuje stabilitu a solidaritu, program ozdravovania verejných financií na úkor bohatých a silných s tým, že sa peniaze budú používať aj na podporu zamestnanosti. Vláda musí byť maximálne ochranárska voči ľuďom, lebo už niekedy nevedia, čo robiť a pozerajú sa na štát, či pre nich vie niečo spraviť," dodal šéf sociálnych demokratov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies