R. FICO: Človeka, ktorý nemá charakter a chodí na drogové testy, nekomentujem

NETKY.SK • 4 Február 2011, 08:01 • 2 min
R. FICO: Človeka, ktorý nemá charakter a chodí na drogové testy, nekomentujem

R. FICO: Človeka, ktorý nemá charakter a chodí na drogové testy, nekomentujem

slovakia

left justify in out

img

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico nebude komentovať človeka, ktorý nemá charakter a chodí na drogové testy. Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii ako reakciu na výrok šéfa Národnej rady (NR) SR Richarda Sulíka (SaS), že Fico by mal byť odvolaný z postu podpredsedu parlamentu, lebo vedome schválil protiústavné zákony a štátu tak spôsobil miliónové škody.
Podľa jeho slov súčasná vládna koalícia trpí nejakou Fico- a Smerofóbiou a keďže sa jej nedarí a má jeden škandál za druhým, rozhodla sa to prekryť útokom na lídra opozície. "Ľudia zhodnotia najlepšie, čo je správne a čo nie. V tomto okamihu tieto návrhy komentovať nebudem," odkázal Fico.
Sulík dnes vyjadril presvedčenie, že ak niekto vedome nechá schváliť protiústavné zákony a štátu tým napácha miliónové škody, nemá právo sedieť na stoličke podpredsedu NR SR. Z tohto dôvodu navrhne Ficovo odvolanie na pondelkovom (7.2.) rokovaní Koaličnej rady. Za odvolanie sú napríklad aj poslanci Mosta-Híd z OKS, ako aj minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS).
"Fico presne vedel, že zákony sú protiústavné a ani sa neunúval na ten súd ísť. Keby čo i len trochu šípil a cítil, že by mohol mať pravdu, tak by tam išiel. Ale on sa tomu zbabelo vyhol, čo potvrdzuje to, že už dopredu vedel, že sú to prehraté spory," vyhlásil Sulík.
Pripomenul, že Fica pred protiústavnosťou tzv. vyvlastňovacieho zákona a zákona, ktorý zakazoval zisk zdravotných poisťovní, upozorňovali už v čase ich prijímania. "Bol veľakrát varovaný, veľa ľudí ho vyslovene upozorňovalo na to, že jeho kroky sú protiústavné," zdôraznil predseda parlamentu, ktorý je presvedčený, že "ten, kto vedome takéto činy napácha, nemá čo byť podpredseda NR SR".
Pokiaľ ide o finančné náklady štátu na arbitrážne právne spory so zdravotnými poisťovňami, poslanec Igor Matovič (SaS) nedávno žiadal Fica, aby ich zaplatil z vlastného. "Možno to vyplatí pán s hlasom podobným Ficovi, lebo ako vieme, ten pán má dosť peňazí, no uvidíme, ako sa to vyvinie," uzavrel.
Obhajoba Slovenska v arbitrážnych právnych sporoch s akcionármi zdravotných poisťovní doteraz štát vyšla na takmer 16,01 milióna eur. Práve takýto účet dnes Ficovi vystavil šéf rezortu financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS). Expremiér upozornil, že žiadne škody nikomu nevznikli, lebo arbitráž sa ešte neskončila a nevie sa, ako dopadne. "Niekedy mám pocit, že trpia fóbiou FF - Ficofóbiou. Je neuveriteľné, čo sú schopní vymyslieť, aby napadli Smer-SD," dodal líder opozície.
Ústavný súd SR 26. januára tohto roka rozhodol, že zákon o zdravotných poisťovniach (ZP) a dohľade nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý zakazuje zisk ZP a obmedzuje ich nakladanie s kladným hospodárskym výsledkom, je protiústavný. Sporné ustanovenia zákona zaviedla predchádzajúca vláda Roberta Fica.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies