R. FICO: Lipšicovi jeho správanie v krátkom čase politicky zlomí väz

NETKY.SK • 7 Február 2012, 07:50 • 2 min
R. FICO: Lipšicovi jeho správanie v krátkom čase politicky zlomí väz

R. FICO: Lipšicovi jeho správanie v krátkom čase politicky zlomí väz

slovakia

left justify in out

img

Minister vnútra a podpredseda KDH Daniel Lipšic podľa lídra Smeru-SD Roberta Fica komunikuje na tému Gorila nekorektne, neprofesionálne, s cieľom využiť ju na zvýšenie svojej popularity. "Myslím si, že toto zlomí v krátkom čase pánovi Lipšicovi politicky väz, ako sa správa," vyhlásil Fico na dnešnej tlačovej konferencii v reakcii na Lipšicove vyjadrenie, podľa ktorého ho v kauze Gorila považuje za podozrivého.
      "Fico sa už dlhodobo snaží, aby v kauze Gorila nijako nefiguroval. V kauze Gorila je ako jediný z politikov priamym aktérom pán Fico," vyhlásil 5. februára v relácii STV O päť minút 12 Lipšic. "Nechodili tam (do odpočúvaného bytu, pozn. TASR) ani pán Dzurinda, ani pán Bugár, ani pán Palacka. Ako jediný tam chodil pán Fico," zdôraznil Lipšic, podľa ktorého je Fico "jedným z podozrivých". "Nečudujem sa, že spochybňuje vyšetrovanie," podčiarkol v diskusii Lipšic.
      Fico reagoval, že Lipšic sa správa farizejsky, lebo rok a pol vo vláde "držal basu", ani po tlačovej konferencii venovanej prenájmu budovy pre daňové riaditeľstvo v Košiciach, ktorý Fico považuje za príklad klientelizmu, sa nechcel pre médiá vyjadriť. "Lebo vtedy bol vo vláde, bál sa o svoju stoličku a vtedy sa chránil. Prečo bol rok a pol pán Lipšic ticho? Len čo sa vláda rozpadla, typický farizej Lipšic pochopil, že prišla jeho chvíľa a začal zneužívať túto tému (Gorilu, pozn. TASR) na svoju vlastnú slávu, na nič iné. Ja tvrdím, že Lipšic zneužíva právomoci verejného činiteľa, že zasahuje do vyšetrovania, už nechcem ani hovoriť, čo za nezmysly rozpráva v súvislosti s tými demonštráciami," vyhlásil predseda Smeru-SD s tým, že podobné postoje u žiadneho iného ministra vnútra nikde na svete ešte nepočul.
      "Ja si myslím, že pán Lipšic nemá žiadny záujem o vyšetrenie tejto kauzy, pretože bol ministrom spravodlivosti v čase, keď sa rozhodovalo o privatizácii elektrární, bol ministrom spravodlivosti aj preto, lebo sa kupovali poslanci a KDH bolo ešte nejaký čas súčasťou konkrétnej vlády. Z tejto kauzy sú v pravici už takí zúfalí, z kauzy, ktorá prebiehala v rokoch 2005 a 2006, že sa za každú cenu snažia do toho hodiť Smer," pripomenul Fico s tým, že v týchto rokoch bola jeho strana v opozícii a nemala na privatizáciu žiadny vplyv. Neskôr, keď sa Smer-SD do vlády dostal, privatizáciu zastavil a navyše zakázal zisk v súkromných zdravotných poisťovniach, čo tiež obmedzilo niektoré veľké finančné skupiny.
      Na priamu otázku, či bol, alebo nebol na stretnutí s predstaviteľom Penty Jaroslavom Haščákom v odpočúvanom byte, však Fico neodpovedal. "Nemám žiadny dôvod tohto pána komentovať," povedal na margo Lipšicových vyjadrení s tým, že keby bola Gorila rovno celá pravdivá, čo je otázne, jeho v nej v porovnaní s inými politikmi nič nediskvalifikuje. "Nechcite od nás, aby sme my dnes dávali vyjadrenia, ktoré nás budú stavať do polohy rovnocennej s tými, ktorí vtedy vládli," dodal Fico s tým, že v politike nie je "pol roka" a má už svoje skúsenosti.
      Fico dodal, že ak pôjde vývoj rovnakým smerom ďalej, je tu "reálne riziko, že parlament, ktorý bol v katastrofálnom stave posledných 18 mesiacov, sa teraz premení na cvokhauz". "Ak sa dostanú do parlamentu politické strany, ktoré ani sídlo nemajú, politické strany bez hodnôt, ktoré sú zložené marketingovo, bude to základ neuveriteľnej nestability, extrémizmu a mnohých krajných riešení v parlamente," upozornil predseda Smeru-SD. "Má prísť do parlamentu človek, ktorý sa pokojne postaví pred rečnícky pult v parlamente, v najvyššom zákonodarnom zbore Slovenskej republiky, povie inému poslancovi, že je 'debil' a potom sa s niekým škrtí v parlamentnom bufete?" opýtal sa na záver.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona