R. FICO: Kolegom z vládnych strán prajem veľa síl pri riešení vládneho problému

NETKY.SK • 19 Október 2011, 00:26 • 2 min
R. FICO: Kolegom z vládnych strán prajem veľa síl pri riešení vládneho problému

R. FICO: Kolegom z vládnych strán prajem veľa síl pri riešení vládneho problému

slovakia

left justify in out

img

Smer-SD je opozičná strana a s aktuálnym dianím po páde vlády Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) nemá nič spoločné. Novinárom to dnes povedal líder Smeru-SD Robert Fico, ktorý pozdravuje kolegov z vládnych strán a želá im veľa síl pri riešení tohto problému.
"Toto so Smerom nemá absolútne nič spoločné, v plnej miere za to zodpovedá vláda Ivety Radičovej. Ja som včera na stretnutí s veľkým prekvapením prijal informáciu, že premiérka oklamala prezidenta, pretože mu povedala, že dá demisiu, čo by znamenalo, že by nevznikla súčasná situácia," povedal Fico bez bližšieho vysvetlenia.
Ak by premiérka po neprijatí eurovalu skutočne podala demisiu, podľa ústavy by prezident Ivan Gašparovič jej vládu odvolal a poveril by ju výkonom funkcie až do volieb. Radičovej kabinet však padol po tom, ako mu poslanci nevyslovili dôveru, čo Ústava SR rieši iba tak, že v tomto prípade hlava štátu vládu odvolá, nič viac.
Líder SaS Richard Sulík dnes povedal, že Gašparovič musí Radičovej vládu odvolať, pretože mu to prikazuje Ústava SR. Nový kabinet by mal následne zostaviť Smer-SD spolu s SDKÚ-DS, KDH a Mostom-Híd.
Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš nechcel na Sulíka reagovať cez médiá, avšak uviedol, že jemu osobne sa takto kreovaná vláda zdá absolútne nereálna. Čo bude ďalej, neprezradil ani on. Jasnejšie by to malo byť po štvrtkovom (20.10.) stretnutí lídrov s prezidentom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies