R. Fico je presvedčený, že vláda zneužíva políciu na politické ciele

NETKY.SK • 7 Október 2010, 07:15 • 2 min
R. Fico je presvedčený, že vláda zneužíva políciu na politické ciele

R. Fico je presvedčený, že vláda zneužíva políciu na politické ciele

slovakia

left justify in out

img

Predseda Smeru-SD Robert Fico je presvedčený, že súčasná vládna koalícia zneužíva políciu na politické ciele. "Sme svedkami obrovského počtu trestných oznámení, často vymyslených a anonymných a vidíme aj neuveriteľnú mieru pracovitosti niektorých policajtov, ktorí to vyšetrujú," povedal na dnešnej tlačovej konferencii líder opozície.
Ako tvrdí, vie si predstaviť, že "je to stratégia tejto vlády za každú cenu očierniť" Smer-SD. "Je to stratégia čiernych kníh, ktorú sme my nerobili v roku 2006. Ale my to prežijeme. My to vydržíme," vyhlásil s tým, že vládna koalícia v tom môže pokojne pokračovať. Predstavitelia Smeru-SD si totiž podľa neho čas na vysvetľovanie "nezmyslov" na polícii nájdu.
"Ale príde doba, a tá príde veľmi rýchlo, kedy táto stratégia prestane fungovať, nebude mať žiadny vplyv a budeme sa venovať skutočným problémom, ktoré tu dnes stoja pred vládnou koalíciou a vychádzajú na povrch," upozornil.
Exminister vnútra a súčasný podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák si tiež myslí, že vládna koalícia mieni zneužívať políciu na politické ciele. "V mojich začiatkoch ma stálo veľa síl, aby sme zabezpečili, že politika do práce polície nepatrí. Neviem presne, čo sa deje teraz, ale z mnohých vyjadrení predstaviteľov vládnej koalície vyplýva, že sa chcú k používaniu polície na politické ciele vrátiť. Tak uvidíme, aká bude realita," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies