R. FICO: I.TRAN z Turzovky je príkladom úspešnej privatizácie

NETKY.SK • 5 December 2012, 19:55 • 2 min
R. FICO: I.TRAN z Turzovky je príkladom úspešnej privatizácie

R. FICO I.

slovakia

left justify in out

img

Firma I.TRAN, s. r. o., Turzovka, je príkladom úspešnej privatizácie slovenskými majiteľmi. Po návšteve spoločnosti počas výjazdového zasadnutia vlády SR na Kysuciach to dnes konštatoval predseda vlády Robert Fico.

Firma sa podľa neho preslávila predovšetkým termo oblečením. „Dodávajú ruským železniciam, policajtom v niektorých krajinách, hasičom a podobne, čo svedčí o mimoriadne vysokej kvalite. Som rád, že som bol aj pri podpisovaní podnikovej kolektívnej zmluvy medzi zamestnávateľom a zamestnancami, pretože po schválení nového Zákonníka práce sa to prenáša do týchto zmlúv. A je úplne evidentné, že normálnemu podnikateľovi nemôže vadiť nič, čo je v Zákonníku práce. Tento podnik je toho dobrým príkladom. Som rád, že bola aj dohoda na miernom navýšení miezd, pretože mzdy sú pod stálym tlakom,“ povedal premiér.

Za dôležité považuje, aby sa firmy schopné dodávať oblečenie pre štátnu službu v iných krajinách mohli lepšie uplatniť na slovenskom trhu. „Možno bude treba uvažovať pri verejnom obstarávaní, či by sa do podmienok konkrétneho verejného obstarávania nemali dať podmienky, ktoré by napríklad hovorili o tom, koľko ľudí na Slovensku pri objednávke bude robiť, čo všetko to znamená pre daný región a podobne. Preto najmä nový zákon o verejnom obstarávaní a zohľadnenie významu týchto firiem je niečo, čo by mu určite pomohlo,“ uviedol Fico.

Konateľ a námestník generálneho riaditeľa spoločnosti I.TRAN Jozef Kyzek informoval, že vo firme v súčasnosti pracuje zhruba 120 ľudí. „Hlavnými obchodnými partnermi sú momentálne Ruská federácia, Nemecko, niektoré škandinávske štáty, Česká republika, vo Francúzsku firma Lacoste, v Rakúsko Mammut. Čo sa týka domáceho odbytu, je to trochu poslabšie. Ale ako sa hovorí, doma nikto nie je prorokom. A na našej firme je to dosť zjavné,“ uviedol Kyzek.

Obrat spoločnosti za rok 2011 dosiahol podľa jeho slov asi 3 milióny eur. „Sortimentom je najmä termo oblečenie na báze vlna, merino vlna v kombinácii s mikropolypropylénom alebo bavlna v kombinácii s mikropolypropylénom. Robíme aj tradičný sortiment – čiapky, šály, rukavice, takzvané drobné pletené výrobky. Potom svetre, tie sa robia pre niektoré ozbrojené zložky ako mestské polície, armádu, SBS, železnice či justičnú stráž,“ uzatvoril Kyzek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies