R. FICO: I. Mikloš musel vedieť o klientelizme v jeho rezorte, mal by odstúpiť

NETKY.SK • 11 Apríl 2011, 11:54 • 2 min
R. FICO: I. Mikloš musel vedieť o klientelizme v jeho rezorte, mal by odstúpiť

R. FICO: I. Mikloš musel vedieť o klientelizme v jeho rezorte, mal by odstúpiť

slovakia

left justify in out

img

V pôsobnosti Ministerstva financií (MF) SR pod vedením Ivana Mikloša (SDKÚ-DS) sa podľa opozičného Smeru-SD udiala transakcia, ktorá je ukážkovým príkladom straníckeho klientelizmu. Z tohto dôvodu by mal šéf rezortu financií podľa predsedu najsilnejšej opozičnej strany Roberta Fica odstúpiť zo svojej funkcie.
      Daňové riaditeľstvo (DR) SR, ktoré vedie Miklošov osobný priateľ Miroslav Mikulčík a ktoré priamo spadá pod ministerstvo financií, podľa Fica podpísalo tento rok zmluvu o prenájme budovy v Košiciach so spoločnosťou Nitra Invest. Jej spolumajiteľom a konateľom je pritom okresný predseda SDKÚ-DS a šéf jej poslaneckého klubu v nitrianskom VÚC Ondrej Ščurka. Suma za päťročný prenájom znie na takmer 200 miliónov korún (6,6 milióna eur) a aspoň časť z nich podľa Fica skončí v straníckej pokladnici.
      Smer-SD si podľa svojho predsedu počká do utorka (12.4.), čo urobí premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) s ministrom financií Ivanom Miklošom, ktorý podľa Fica musel vedieť, čo sa na Daňovom riaditeľstve dialo. "Je to niečo, čomu až nerozumieme, do akej miery môže siahať arogancia, nadutosť a namyslenosť predstaviteľov SDKÚ-DS. Čo si mysleli, že sa na to nikdy nepríde? Že nevieme rátať, koľko je dva a dva, ako veci fungujú?," spýtal sa Fico.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona