R.FICO: ČAPUTOVEJ VLÁDA NADELILA TAKMER 22 MILIÓNOV SOROSOVEJ MIMOVLÁDKE. BUDÚ NÁS ZA TIE PENIAZE KRÁGĽOVAŤ A LIKVIDOVAŤ?

NETKY.SK • 7 Jún 2023, 08:29 • 2 min
R.FICO: ČAPUTOVEJ VLÁDA NADELILA TAKMER 22 MILIÓNOV SOROSOVEJ MIMOVLÁDKE. BUDÚ NÁS ZA TIE PENIAZE KRÁGĽOVAŤ A LIKVIDOVAŤ?

Včera sa konala tlačová beseda predstaviteľov strany SMER – slovenská sociálna demokracia, kde reagovali na aktuálne politické dianie. Predseda strany Robert Fico skonštatoval, že dnes bolo jedno z najvážnejších zasadnutí vedenia strany, pretože hodiny analyzovali, čo sa na Slovensku deje. Došli k záveru, že politická situácia sa dostáva do neakceptovateľných rozmerov. Stretávame sa navyše s fenoménmi známymi z deväťdesiatych rokoch minulého storočia a nemajú s demokraciou nič spoločné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministerstvo práce na čele s novou ministerkou 2. júna podpísala nenávratný príspevok mimovládke Open society fund vo výške takmer 22 miliónov na projekt, ktorý má pomáhať s integráciou Ukrajincov na našom území. Problém však spočíva v tom, že Čaputovej vláda ako prvé veľké rozhodnutie nadelila túto obrovskú sumu mimovládnej organizácii plne kontrolovanej Sorosom.

 

Robert Fico priblížil výrok bývalého šéfredaktora a otca predsedu Progresívneho Slovenska pána Šimečku, ktorý o Sorosovi povedal, že bez jeho peňazí by na Slovensku nebol porazený Mečiar. Jeho peniaze išli do mimovládneho sektora, ktorý vytváral veľký politický tlak voči vtedajšej Mečiarovej vláde a výsledkom boli voľby v roku 1998, kedy Mečiarova éra skončila a prišla éra liberálnej demokracie na čele s Dzurindom.

 

Musíme skonštatovať, že naozaj nie je pán Soros žiadny Cimrman, že to je reálna postava, finančný podvodník, ktorý sa chváli tým, že najväčší úspech považuje Majdan na Ukrajine, ktorý hovorí veľmi jasne o tom, že sa usiluje a usiloval o zmeny v mnohých štátoch, ktorý priamo potvrdil, že financoval pani Čaputovú a tento človek napriek jeho veku je dobre zastupovaný jeho synom.  Ten navštívil Bratislavu pred niekoľkými dňami, o čom médiá cudne mlčali, pretože pravdepodobne vedeli, že začína mimoriadne nebezpečná éra na Slovensku príchodom tohto človeka,“ povedal.

 

R. Fico je na 100% presvedčený, že v nasledujúcich voľbách rozhodujúcu úlohu zohrajú Sorosove peniaze a budú ovplyvňovať priebeh kampane. Je tiež presvedčený, že to, čo sa v nasledujúcich mesiacoch udeje, čo sa útokov na opozíciu týka, to sme tu ešte nemali. Teraz po novom sa na Slovensku objavujú billboardy, na ktorých je znak ambasády USA a na nich je napísané niečo v zmysle – akú spoločnosť si uvaríte, takú budete mať. Absolútny zásah veľvyslanectva cudzieho štátu do vnútorných záležitostí SR.

 

No a v novopodpísanom nenávratnom príspevku vo výške takmer 22 miliónov sa zobrazujú výrazy ako ekonomická hodnota dobrovoľníckej práce, to je o čom? Prečo tie peniaze neboli určené mestám a obciam na Slovensku? Prečo neboli dané profesionálnym inštitúciám, ktoré sa zaoberajú migráciou?

 

Robert Fico požiadal prezidentku Čaputovú, aby sa oficiálne vyjadrila k rozhodnutiu jej vlády nadeliť Sorosovej nadácii takmer 22 miliónov eur. Z toho je 13 miliónov nenávratný finančný príspevok z medzinárodných fondov a 8 miliónov sú peniaze, o ktorých nevieme nič. „Pýtame sa pani Čaputovej, že či pre toto postavila tú vládu, aby vytvorila finančné podmienky a zázemie pre Sorosovcov, ktorí nás budú krágľovať a likvidovať, podobne ako krágľovali a likvidovali pána Mečiara v roku 1998. Opätovne žiadame oficiálne Severoatlantickú alianciu, aby nezasahovala do volebnej kampane na Slovensku. Rovnako zvolávame mimoriadnu schôdzu národnej rady, kde chceme o týchto otázkach hovoriť,“ uzavrel R. Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona