R. FICO: Benešove dekréty sú nezmeniteľné a nezrušiteľné

NETKY.SK • 14 Január 2013, 08:22 • 2 min
R. FICO: Benešove dekréty sú nezmeniteľné a nezrušiteľné

R. FICO Benešove dekréty sú nezmeniteľné a nezrušiteľné - Politika Benešove dekréty sú výsledkom druhej svetovej vojny, a preto sú nezmeniteľné a nezrušiteľné.

slovakia

left justify in out

imgBenešove dekréty sú výsledkom druhej svetovej vojny, a preto sú nezmeniteľné a nezrušiteľné. "Kto chce dnes zrušiť alebo zmeniť Benešove dekréty by musel zmeniť aj výsledky druhej svetovej vojny, musel by zrušiť parížsku zmluvu a ďalšie veci. Toto je vec, ktorá je pre nás nedotknuteľná a vôbec sa nebudeme touto témou ani zaoberať," vyhlásil dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) v diskusnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12.
      V nej sa stretol so šéfom opozičného Mostu-Híd Bélom Bugárom. Ten sa domnieva, že medzi Slovákmi dnes existujú isté predsudky pred otváraním tejto témy ako takej. Pritom priestor na odbornú diskusiu o Benešových dekrétoch by podľa neho vzniknúť mal. "Tu sa fakt jedná o symbolické povedanie: 'Pardon, lebo len kvôli tomu, že je niekto takej alebo onakej národnosti, neznamená, že je náš nepriateľ'. Nič viac," zdôvodnil svoj postoj Bugár.
      Lídri parlamentných strán sa dotkli aj otázky dvojakého občianstva. Podľa šéfa sociálnych demokratov by sa riešenie tejto problematiky mohlo nájsť. "Najvhodnejšie riešenie by bolo - otázky dvojakého občianstva s Maďarskom riešiť na základe dvojstrannej medzinárodnej zmluvy. Potom je možné zrušiť obidva zákony, ak takáto vôľa bude," podotkol Fico.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies