R.E.M. sa už nevrátia, tvrdí Michael Stipe

NETKY.SK • 15 December 2014, 07:50 • 2 min
R.E.M. sa už nevrátia, tvrdí Michael Stipe

LOS ANGELES - Americký spevák Michael Stipe vyhlásil, že už nefungujúca kapela R.E.M., ktorej bol lídrom, sa nevráti na hudobnú scénu.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatštyriročný muzikant, s ktorým vo formácii pôsobili aj Peter Buck či Mike Mills, to povedal v relácii CBS This Morning, kde predstavoval spomienkový DVD box set REMTV. "Nie, to sa nikdy nestane. Mám tých chlapíkov veľmi rád a nesmierne si ich vážim ako hudobníkov a skladateľov a celkovo, ale nechcem urobiť to, čo ľudia zvyknú robiť. Opovrhujem nostalgiou," uviedol spevák.

 

Kapela z amerického mesta Athens vznikla v roku 1980 a debutový album Murmur vydala v apríli 1983. Nahrávka obsahuje aj ich prvý singel Radio Free Europe. Neskôr vydali úspešné albumy ako Out Of Time (1991), Automatic For The People (1992), Monster (1994), New Adventures In Hi-Fi (1996), Up (1998) či Reveal (2001). Poslednou, v poradí 15. radovou štúdiovou nahrávkou formácie z Georgie je album Collapse Into Now (2011). Kapela, ktorú za jeden zo svojich vzorov považoval aj Kurt Cobain z Nirvany, má na konte hity ako Losing My Religion, Shiny Happy People, Everybody Hurts, Imitation of Life, Man on the Moon, Drive či Leaving New York. V roku 2007 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Ukončenie činnosti oznámili v septembri 2011. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona