R.E.M. desilo zverejnenie demoverzií ich skladieb

NETKY.SK • 19 November 2016, 10:35 • 2 min
R.E.M. desilo zverejnenie demoverzií ich skladieb

BRATISLAVA – Pre členov už nefungujúcej americkej kapely R.E.M. bolo zverejnenie demoverzií na reedícii ich albumu Out of Time (1991) desivé.

slovakia

left justify in out

Vyjadrili sa tak počas stretnutia s fanúšikmi v Londýne. “Je to neznesitelné. Vidíte ako sa naťahujem a naozaj sa snažím dosiahnuť niečo, čo sa mi často nepodarí,“ vyjadril sa spevák Michael Stipe. “Nepreháňam, keď poviem, že ja ako kreatívny človek, som v takom prípade najzraniteľnejší,“ dodal.


Jeho kolega Mike Mills zase priznal, že nezniesol počúvať celý disk demoverzií ich skladieb, ktorý obsahuje aj pieseň Losing My Religion. “Vypočul som si z každej toľko, aby som sa uistil, že ma to úplne neponíži. Každý nahrávajúci hudobník vám povie, že sú demá pred verejnosťou skryté z nejakého dôvodu,“ uviedol a dodal “sú ako klobásy a zákony. Nechcete vidieť ako sa vyrábajú“.


Reedícia spomínanej siedmej štúdiovky skupiny sa dostala na trh 18. novembra ako 2CD, 3LP a štvordiskový deluxe box set. Špeciálne vydanie obsahuje remastrovanú verziu albumu, spomínané demoverzie všetkých skladieb a ďalšie bonusy. Deluxe box set ponúkne aj záznam vystúpenia kapely v rozhlasovej relácii Mountain Stage z roku 1991, všetky videoklipy k piesňam zo štúdiovky či kolekciu záznamov z koncertov a nahrávacieho štúdia.


R.E.M. vznikli v roku 1980 v Athens v štáte Georgia a debutový album Murmur vydali o tri roky neskôr. Nasledovali Reckoning (1984), Fables Of The Reconstruction (1985), Lifes Rich Pageant (1986), Document (1987), Green (1988), spomínaný Out Of Time, Automatic For The People (1992), Monster (1994), New Adventures In Hi-Fi (1996), Up (1998), Reveal (2001), Around The Sun (2004), Accelerate (2008) a Collapse Into Now (2011). Kapela má na konte tiež hity ako Everybody Hurts, Nightswimming, Imitation of Life, Man On The Moon, Drive či Leaving New York. V roku 2007 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Ukončenie činnosti oznámili v septembri 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies