R. Abramovič stráca pozíciu medzi ruskými boháčmi

NETKY.SK • 15 Február 2011, 13:25 • 2 min
R. Abramovič stráca pozíciu medzi ruskými boháčmi

R. Abramovič stráca pozíciu medzi ruskými boháčmi

slovakia

left justify in out

img

Majiteľ londýnskeho futbalového klubu FC Chelsea stráca pozíciu medzi boháčmi Ruska. Informuje o tom na svojej internetovej stráne ruský časopis Finans. Oligarcha má majetok vyše 17,1 miliardy USD (12,72 miliardy eur). Suma mu však stačí len na piate miesto.
      Najbohatším Rusom zostáva oceliarsky magnát Vladimir Lisin. Majetok si za rok zveľadil z 18,8 miliardy na 28,3 miliardy USD. Abramovičovi pribudlo za rok len 100 miliónov USD. Podľa magazínu jeho slabý rast súvisí so zlou situáciu na európskom trhu s nehnuteľnosťami a s jeho sociálnymi záväzkami. Abramovič okrem iného na želanie vlády výraznejšie investuje do štátnych stavebných projektov. Abramovič si však vlani kúpil mimoriadne drahú jachtu a investoval aj do nákupu umeleckých diel.
      Druhým najbohatším Rusom je Michail Prochorov. Šéfovi investičnej skupiny Onexim patrí 22,7 miliardy USD. Za ním je spolumajiteľ londýnskeho futbalového klubu FC Arsenal Ališer Usmanov. Jeho majetok sa odhaduje na 19,9 miliardy USD. Pred Ambramoviča sa dostal hlinikársky magnát Oleg Deripaska. Spravuje majetok asi za 19 miliárd USD.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona