Quintana víťazom 20. etapy, Sagan obháji zelený dres

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 17:31 • 2 min
Quintana víťazom 20. etapy, Sagan obháji zelený dres

ANNECY-SEMNOZ - Kolumbijec Nairo Alexander Quintana sa stal víťazom sobotňajšej 20. etapy na 100. ročníku najslávnejších cyklistických pretekoch Tour de France, ktorá viedla z Annecy do Annecy-Semnoz a merala 125 km. Jazdec tímu Movistar preťal pásku na vrchole kopca Semnoz pred Španielom Joaquimom Rodríguezom a Britom Christopherom Froomom.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný Froome si postrážil náskok v celkovej klasifikácii, pred Quintanom má náskok viac ako päť minút. Jazdec tímu Sky môže v nedeľňajšej záverečnej etape do Paríža (133,5 km) už oslavovať, keďže v posledných kilometroch Tour sa už podľa tradície o celkové poradie nebojuje a v závere si to medzi sebou rozdávajú špurtéri. Vlani bol druhý za tímovým kolegom Bradleym Wigginsom. 

Na začiatku sobotňajšej etapy sa utrhol Pierre Rolland z Europcaru. Nasledovali ho Jens Voigt, Markus Burghardt a Juan Antonio Flecha. Pelotón potom ešte pustil do úniku ďalších šesť cyklistov. Medzitým v hlavnej skupine špurtéri zabojovali o zvyšné body na šprintérskej prémii, najlepší bol André Greipel, za ním Mark Cavendish a tretí Slovák Peter Sagan. Dvadsaťtriročný Žilinčan obháji zisk zeleného dresu za víťazstvo v bodovacej súťaži, pred druhým Cavendishom má nedostihnuteľný 101-bodový náskok. Na predposlednom sobotňajšom stúpaní na Mont Revard sa Voigt odpútal od čelnej skupiny a jeho náskok sa natiahol na viac ako tri minúty. Na vrchole kopca mal Voigt 38-sekundový náskok pred Igorom Antonom a po dlhom zjazde si nemecký cyklista vypracoval náskok jednej minúty. Nemec začal prichádzať o pozíciu pred záverečným stúpaním na Semnoz, pelotón sa približoval veľmi rýchlo. Iniciatívu prebralo zoskupenie Sky, nasadilo vražedné tempo a roztrhalo hlavnú skupinu na niekoľko častí. Osem kilometrov pred cieľom zaútočil Froome, za ním sa vydali Quintana a Rodríguez. Tesne pred koncom znova nastúpil Froome, ale Quintana ho dobehol a lídrovi TdF napokon ušiel a prvýkrát sa tešil z víťazstva na Tour. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies