Quintana sa budúci rok zameria na Tour de France a OH

NETKY.SK • 28 Október 2015, 14:23 • 2 min
Quintana sa budúci rok zameria na Tour de France a OH

BOGOTA - Vychádzajúca hviezda svetovej cyklistiky Nairo Quintana označil za svoje ciele v budúcej sezóne úspechy na Tour de France a olympijských hrách v Riu de Janeiro. Jazdec Movistaru plánuje venovať pozornosť aj Vuelte.

slovakia

left justify in out

"Sľubujem, že v Riu pôjdem na zlato," povedal 25-ročný Kolumbijčan a dodal, že jeho tímový kolega Alejandro Valverde by mal debutovať na Gire.
Tour de France 2016 finišuje 24. júla a olympijské preteky s hromadným štartom sú na programe už o dva týždne neskôr 6. augusta. "Nemyslím si, že je to komplikácia. Z Tour budem odchádzať v dobrom pracovnom nasadení a rytme. Nebude treba prípravu navyše. Trať v Riu je kopcovitá a vyhovuje mi. Máme skvelý tím, ktorý bude mať na medailu," pokračoval Quintana.


Zatiaľ čo rodák z Cómbity vlani jazdil na jar klasiky na kockách, aby sa pripravil na 4. etapu Tour de France, na budúci rok chce mať pred najslávnejšími pretekmi sveta v nohách čo najmenej súťažných kilometrov. "Prvá štvrtina kalendára bude hladká, aby som bol pripravený na Tour a olympiádu a aby mi niečo ostalo aj na Vueltu," dodal šťúply cyklista.


Quintana na Tour de France dvakrát obsadil druhé miesto (2013, 2015) a raz vyhral Giro d'Italia (2014). Informoval portál cyclingnews.com.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies