Quintana má za sebou operáciu, so sezónou je koniec

NETKY.SK • 5 September 2014, 11:48 • 2 min
Quintana má za sebou operáciu, so sezónou je koniec

MADRID - Kolumbijského cyklistu Naira Quintanu vo štvrtok operovali a sezóna sa preňho predčasne skončila.

slovakia

left justify in out

Víťaz tohtoročného Gira d’Italia verí, že sa rýchlo dá dokopy. Jazdec tímu Movistar po pádoch v dvoch po sebe idúcich etapách Vuelty a Espaňa odstúpil z pretekov, diagnostikovali mu zlomeninu pravej lopatkovej kosti. Zákrok podstúpil na klinike San Miguel v Pamplone.

 

"Tento typ zlomeniny je skutočne vzácny u športovcov, nemávajú ho často. Mohli sme ho liečiť aj bez operácie, ale rozhodli sme sa pre zákrok, aby sa lopatka lepšie uzdravila," vysvetlil ortopéd Jesús Alfaro, podľa ktorého by sa mohol kolumbijský cyklista posadiť na bicykel do dvoch až štyroch týždňov. Ak nenastanú komplikácie, pretekať by mohol o šesť až osem týždňov. V tom čase však už bude po sezóne. 

Quintana v stredu večer prostredníctvom sociálnej siete priznal, že sezóna 2014 sa pre neho skončila. "Taký je život cyklistu, patria k nemu vzostupy aj pády. Vďaka Bohu, že môžem pokračovať v kariére. Po operácii začnem premýšľať o roku 2015," uviedol Kolumbijčan. 

 

Jeden z favoritov na celkový triumf sa postavil na štart stredajšej 11. etapy Vuelty napriek ťažkému pádu v utorkovej časovke s odreninami na tele. Už v úvodných kilometroch sa však opäť zaplietol do pádu a na podujatí predčasne skončil. "Teraz to bolí ako čert. Stalo sa to náhle, zrazu sme boli asi dvadsiati na zemi. Nebolo mi súdené dokončiť Vueltu, proti osudu nič nezmôžete. Len trpezlivosť, prídu ďalšie šance vyhrať tieto preteky," odkázal Quintana z nemocnice. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies